RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tri hidroelektrane Elektroprivrede Herceg Bosne izvan pogona

Napisano 09.01.2010. 17:13

Zbog obilnih padalina i poplava prouzročenih povećanjem vodostaja rijeka, tri hidroelektrane iz sustava JP Elektroprivreda HZ HB (HE Čapljina, HE Peć Mlini, HE Rama) nalaze se izvan pogona.

Pridržavajući se svih zakonskih propisa , a posebice propisa iz vodoprivrednih dozvola, po nalozima Agencije za vodno područje slijeva Jadranskog mora Mostar, već 15 dana HE Peć Mlini izvan je pogona ili je povremeno u funkciji s minimalnim kapacitetom, priopćeno je iz Elektroprivrede HZ HB.
Iz istih razloga HE Čapljina ne proizvodi električnu energiju od 6. siječnja, a od jutros, po nalogu spomenute agencije, izvan pogona je stavljena i Hidroelektrana Rama.

Stavljanje izvan pogona triju spomenutih elektrana znači nedostatak više od pedeset posto potrebne količine električne energije za opskrbu kupaca na području djelovanja Elektroprivreda HZ HB, no usprkos navedenim poteškoćama, ulaganjem maksimalnih napora i dodatnim nabavkama energije za sada se uspijeva osigurati uredna opskrba svih kupaca, stoji u priopćenju.

Kao i svih proteklih dana uz stalnu pripravnost i održavanje pogonske spremnosti elektrana, nadležne službe poduzeća u stalnom su kontaktu, i odgovorno izvršavaju sve preporuke i naloge mjerodavnih institucija i tijela, a posebice naloge Agencije za vodno područje slijeva Jadranskoga mora.

Na ovaj način JP Elektroprivreda HZ HB daje ne mali doprinos ublažavanju posljedica prouzročenih obilnim padavinama, što će svakako i nadalje činiti bez obzira na energetske gubitke, stoji na kraju priopćenja za javnost Elektroprivrede HZ HB.

hidroelektrana Rama

Brana hidroelektrane Rama


Nema komentara

Anketa

Ustavi