RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tužitelji za ratne zločine s predstavnicima Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH

Napisano 24.03.2015. 22:17
Tužitelji za ratne zločine s predstavnicima Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH

Rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine Gordana Tadić i šefovi Odsjeka, tužitelji Stanko Blagić i Izet Odobašić, sastali su se danas sa Anđelkom Kvesićem, predsjednikom Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH, te Karlom Marićem, Željkom Vladićem i Zdenkom Šupukovićem, predstavnicima ove Udruge u HNŽ i ZDŽ.

Na sastanku je razgovarano o procesuiranju predmeta ratnih zločina nad žrtvama hrvatske nacionalnosti na području Središnje Bosne, Zeničko-dobojske županije i doline Neretve.

Zamjenica glavnog tužitelja informirala je predstavnike žrtava, da je nakon pojačanja kapaciteta Posebnog odjela za ratne zločine, s većim brojem tužitelja i stručnog osoblja, došlo do intenziviranja mnogih predmeta ratnih zločina na ovom području.

Predstavnici udruga žrtava na sastanku su imali prigodu razgovarati i s tužiteljima koji rade na predmetima ratnih zločina vezanim za ovo područje, te na taj način iz prve ruke dobiti informacije o dinamici procesuiranja pojedinih predmeta i aktivnostima koje se provode.

Tužiteljstvo BiH održava intenzivne kontakte sa svim predstavnicima udruga žrtava ratnih zločina iz svih krajeva BiH, te na sastancima ističe potrebu zajedničke suradnje i pomoći u procesuiranju predmeta ratnih zločina, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi