RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Doboju opljačkano 16 kuća hrvatskih povratnika

Napisano 01.09.2015. 18:09

Hrvatski dužnosnici u Republici Srpskoj i čelnici općine Doboj zatražili su u utorak rasvjetljavanje čak 16 provala koje su se dogodile u obiteljske kuće tamošnjih hrvatskih povratnika te su najavili potporu pri popravku uništenog inventara, priopćeno je iz ureda dopredsjednika RS-a Josipa Jerkovića.

U hrvatskim povratničkim naseljima Komarica, Foča, Johovac i Bukovac u dobojskoj općini u protekla dva mjeseca izvedene su provale u 16 obiteljskih kuća u vlasništvu hrvatskih povratnika te je pričinjena velika materijalna šteta.

Jerković je naglasio kako su ti napadi 'loša poruka' i pritom upozorio da su u svim kućama prigodom provale presječeni glavni dovodi električne energije, prenosi HINA.

Jerković je, prema priopćenju, izrazio uvjerenje kako napadi na kuće hrvatskih povratnika nemaju nacionalni predznak, niti je u pitanju zastrašivanje hrvatskih povratnika.

Predložio je da se pojača suradnja mještana i mjesnih zajednica s policijom te da se organiziraju češće policijske ophodnje u tim naseljima.

Jerković je pozvao sve nadležne institucije da otkriju počinitelje kaznenih djela. Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je tijekom sastanka obećao kako će Doboj snositi troškove saniranja učinjene štete na obiteljskim kućama gdje su izvršene provale.

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Davor Čordaš upozorio je na sastanku u Doboju da treba otkriti i procesuirati počinitelje, kako bi se obeshrabrili novi napadi na imovinu hrvatskih povratnika na području Doboja.

Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi