RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Grudama održano 14. državno prvenstvo mažoretkinja

Napisano 02.05.2016. 19:09

Grude su jučer bile središte najljepših djevojaka, ali i najboljih plesačica u BiH. Održano je 14. državno prvenstvo mažoretkinja. Sjajna koreografija kakvu su pripremile djevojke sve je oduševila. - Sretna sam jer smo ovdje nakon osam godina ponovno. Mažoretkinje, želim vam puno sreće.

 

Sjajna organizacije

Stasali smo u jedan jako veliki savez i nadamo se kako će on biti još veći i uspješniji. Hvala Općini Grude jer je bila uz nas u trenucima kada smo je najviše trebali, kazala je predsjednica Mažoret saveza FBiH Marija Topić-Ramljak. Istaknula je predsjednicu društva Grudske mažoretkinje Marinu Zadro kao jednu snažnu figuru koja jamči uspjeh mažoret saveza. - Prije svega, ona je moja prijateljica, zatim dopredsjednica, tajnica i što sve ne. To je jedna velika žena. Da nije bilo nje, tko zna što bi danas bilo. I sve ove probleme koji su ovih dana vladali uspješno je otklonila. Uz zahvalu načelniku Ljubi Grizelju, zahvaljujem i ravnatelju Mladenu Leki jer on je bez zadrške dopustio da se dvorana koristi za ovo prvenstvo, kazala je Topić-Ramljak u svom govoru. Alen Šćuric, predsjednik Europske mažoret asocijacije i osnivač Zagrebačkih mažoretkinja, čestitao je Mažoret savezu i Grudama na sjajnoj organizaciji. - Vidi se ogroman napredak s organizacijom prvenstva. Sve je počelo s Kiseljakom i to je tijekom ovih godina rapidno počelo rasti. Vi danas imate respektabilno prvenstvo. Znam da se ovog puta i kiša urotila protiv vas, pa nije mogao biti održan nastup u onoj “cabrio” dvorani, ali sve ste vi izvukli i pokazali da uistinu možete napraviti najbolje stvari u organizaciji i stoga vam čestitam, kazao je Šćuric. Nakon njega prvenstvo je otvorio grudski načelnik Ljubo Grizelj, s kojim su u društvu na ovom prvenstvu bili i predsjednik OV Draženko Vranješ te sa županijske razine ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Ružica Mikulić. - Ovo je vrijedan događaj za Grude i Hercegovinu.

 

Svečani govor, darovi...

Možemo biti ponosni što je ovdje u Grudama oko 700 talentiranih, lijepih djevojaka i djevojčica koje na najbolji mogući način promoviraju svoj sport i mjesta. Uvijek kažem kako mažoretkinje, naše Grudske uljepšaju svaku organizaciju i zato vam od srca hvala i želim vam sve najbolje i ubuduće, kazao je načelnik Grizelj.

Nakon govora uslijedila je razmjena darova, a djevojke predstavnice svojih općina i gradova darovale su simbole svoga kraja grudskom načelniku Grizelju koji je uzvratio darovima vezanima uz općinu Grude. U Grudama je nastupilo oko 700 djevojaka iz 11 općina i gradova, što je uistinu vrijedno svake hvale.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi