RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Ljubuškom otvoren dom za stare, projekt vrijedan 5 milijuna KM

Napisano 28.09.2016. 20:16

Ustanova iz djelokruga socijalne zaštite u Ljubuškom (starački dom), čija je gradnja počela prije nepune četiri godine, danas je svečano otvorena u prigradskom naselju Bučine.

Po riječima ravnatelja ove ustanove Marijana Čuvala, objekt je površine 3.682 četvorna metra te kapaciteta za prijem 100 korisnika o kojima će se brinuti 40 zaposlenika.

- Ovaj impozantni objekt, čija je obnova započela krajem 2011., po svojim građevinskim i tehničkim karakteristikama i opremi predstavlja jedan od najsuvremenijih objekata ove namjene u regiji. O tome najbolje svjedoče vrijednost izvedenih radova u iznosu od 4.666.321 KM te nabava medicinske opreme u iznosu od 290.000 KM - kazao je Čuvalo.

Dodao je kako se kvaliteta, veličina i struktura prostora namijenjenoga za obavljanje ove djelatnosti mogu usporediti s mnogo razvijenijim zemljama u okruženju.

Čuvalo ističe kako očekuje da će natječaj za prijem djelatnika biti raspisan u idućih mjesec dana, te da će Ustanova biti stavljena u punu funkciju u studenome.

- Već sada imamo određeni broj potencijalnih štićenika, a cijena smještaja po korisniku će se kretati između 750 do 1 100 KM- kazao je Čuvalo.

Federalni ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera Vlade Federacije Vesko Drljača, izražavajući zadovoljstvo otvaranjem ovog objekta, istaknuo je kako je riječ o ustanova koja je prvobitno osnovana 1984. godine za zaštitu ženske djece i omladine, a sada će voditi brigu za stare i nemoćne osobe.

- Vlada FBiH je preko Ministarstva rada i socijalne politike pratila i financijski podržavala gradnju ovoga objekta – kazao je Drljača, ističući kako je dosad uloženih oko 4,5 milijuna maraka s PDV-om opravdalo svoju namjenu.

- Vjerujem kako će objekt privući mnogo klijenata i da će vrlo brzo, ne samo ljudi iz ove regije, nego i inozemstva dolaziti i biti korisnici ovog objekta - dodao je Drljača.

Govoreći o značaju objekta za lokalnu zajednicu, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić izrazio je nadu kako će budući korisnici, sugrađani, ovdje naći novi dom i nove prijatelje te doživjeti novu mladost.

- S obzirom na vrijednost i lokalitet objekta, sretan sam što smo ovom objektu dali ovakvu humanu namjenu. Uvjeren sam kako će dio naših sugrađana iz bližeg i daljeg okruženja ovdje naći svoj dom, steći nove prijatelje te doživjeti novu mladost, a da će dio sugrađana radeći ovdje steći svoju egzistenciju - ocijenio je načelnik Barbarić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi