RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Mostaru se moraju održati izbori istoga dana kada i u drugim općinama i gradovima

Napisano 30.05.2016. 18:20

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je VIII. redovita sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Na sjednici je analizirana aktualna politička situacija s posebnom pozornošću na održavanje izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara.

U Mostaru se mora spriječiti diskriminacija u izbornom procesu koju je i Ustavni sud BiH utvrdio. Mora glas svakoga birača vrijediti isto te je neprihvatljivo je da glas jednoga birača četiri puta više vrijedi nego glas drugoga. Odluka Ustavnog suda BiH se mora primijeniti kako bi otklonili diskriminaciju, osigurali svima jednaka prava u izbornom procesu biranja vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara. U Mostaru se moraju održati izbori istoga dana kada i u drugim općinama i gradovima u BiH.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar je imenovao Izborni stožer za Općinske izbore 2016. kojeg čine predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a BiH, Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ i Mladeži HDZ-a BiH Mostar. Izborni stožer započinje s pripremama za održavanje lokalnih izbora u Gradu Mostaru 2. listopada 2016. godine.

Predsjednik Damir Džeba je istaknuo kako će radi postizanja dogovora za provedbu Odluke Ustavnog suda Gradski odbor HDZ-a BiH dati puni doprinos i potporu za održavanje izbora u Gradu Mostaru.

HDZ BiH Mostar slavi 26. obljetnicu utemeljenje 3. lipnja 2016. godine, priopćeno je iz Ureda Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.


Nema komentara

Anketa

Ustavi