RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Mostaru uručeni ključevi 43 stana obiteljima poginulih branitelja i invalidima Domovinskog rata, pripadnicima HVO-a

Napisano 29.01.2010. 18:58

Ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije Albert Šunjić uručio je danas u Mostaru ključeve 43 stana obiteljima poginulih branitelja i invalidima Domovinskog rata, pripadnicima HVO-a. Riječ je o stanovima čija je ukupna vrijednosti 3,5 milijuna maraka i koji se nalaze u stambeno-poslovnom centru "Orca" u Mostaru, a koje je navedena populacija dobila temeljem ugovora Uprave za pitanja branitelja Domovinskog rata HVO-a.


U izjavi za novinare ministar Šunjić je kazao kako je problematika oko stambenog rješavanja braniteljske populacije ogromna te da na rang listama ima oko 700 osoba koje su podnijele zahtjev za stambeno zbrinjavanje.

Šunjić je istaknuo kako se ovakvi stanovi dobivaju na trajno korištenje, ali da bi uskoro trebao biti donesen pravilnik o načinu otkupa tih stanova.

Također je najavio kako će se, u suglasnosti s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i s županijskim Ministarstvom graditeljstva uskoro krenuti u javne rasprave o formiranju stambenog fonda za branitelje u HNŽ-u.

fena/bljesak.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi