RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U nedjelju godišnjica stradanja Hrvata u Bugojnu

Napisano 26.07.2014. 09:15
Koncentracijski logor stadion Iskra

Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO HB Bugojno oglasila se priopćenjem za javnost u kojem navodi, između ostalog, da se u nedjelju 27. srpnja navršava dvadeset i jedna godina od stradanja Hrvata Bugojna.

Tim povodom, bit će položeno cvijeće na Spomen križ na gradskom katoličkom groblju Sultanovići i u crkvi Sv. Ante Padovanskog, održana sveta misa.

 

- Egzodus Hrvata dogodio se 1993., kada su krenuli u nepoznato.  550 Hrvata prošlo je kroz logor Stadion, dvadeset hrvatskih vojnika još se vode kao nestali, od kojih je za 21-nu godinu pronađen samo jedan.

Nepoznata je, također, sudbina 14 hrvatskih civila. Pronađene su i identificirane dvije osobe. Sedam Hrvata je ubijeno prilikom pokušaja bijega iz Bugojna, za što niko nije odgovarao.

S obzirom da je već godinama stanje po tom pitanju nepromijenjeno, apeliramo na nadležne institucije da ozbiljnije i sa puno više empatije pristupe rješavanju ovog problema.

Obveza preživjelih je da njeguju sjećanje na sve nevine žrtve, kao i da novim generacijama prenose istinu o stradanju Hrvata -priopćeno je.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi