RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Žepču otvorena galerija Ljerke Njerš

Napisano 14.05.2010. 19:34

U Žepču je u srijedu upriličeno svečano otvaranje galerije Ljerke Njerš, poznate domaće a i svjetske umjetnice, vrsne slikarice i keramičarke. Galerija je otvorena u prostorijama JU Dom Kulture Žepče, u suradnji sa Katoličkim Školskim Centrom pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Mate Zovke. Na otvaranju galerije nazočili su brojni domaći uzvanici, kulturni djelatnici i građani.

Ova vrsna umjetnica rođena je u Begovu Hanu kod Žepča , 22 veljače 1937. godine. Diplomirala je na Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu u klasi poznate Keramičarke Blanke Dužanal. Slikanje je studirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i diplomirala u klasi profesora Marina Tartaglie. Od tada djeluje kao profesionalni samostalni umjetnik i redovno izlaže na brojnim keramičkim izložbama u zemlji i inozemstvu. osim brojnih skupnih izložbi imala je i preko 80. samostalnih izložbi. Odlikovana je i Likom Marka Marulica, priznanja koje se u Hrvatskoj dodjeljuje istaknutim umjetnicima za doprinos razvoja kulture.

Čast da otvori galeriju, pripala je Općinskom načelniku Mati Zovki, koji se zahvalio JU Domu Kulture, KŠC u Žepču i svojoj pomoćnici Brigiti Lovrić na svesrdnoj pomoći pri organizaciji realizacije otvaranja galerije, a pohvale je uputio  gospođi Ljerki Njerš na njezinom dugotrajnom i uspješnom radu.

Popraćena gromoglasnim pljeskom , nazočnima se obratila i gospođa Njerš, koja se, vidno uzbuđena zbog posjete svome rodnom gradu, zahvalila svim prisutnima te ih pozvala da uživaju u njezinim djelima i radovima. Također je obećala kako će i u budućnosti uvijek biti drag nam gost.


Nema komentara

Anketa

Ustavi