RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uoči sastanak s Bajrovićem: Vodstvo EP HZ HB iz sale za sastanke naredilo izbacivanje hrvatskih obilježja

Napisano 16.04.2015. 10:52
Reuf Bajrović

Ostaci platformaške vlasti u Elektroprivredi HZ HB pokušavaju grčevito ostati na trenutnim pozicijama.

Potvrdu tih nastojanja dobili smo ovih dana da su bili na sastanku kod Željka Komšića, kako bi preko DF-a lobirali za ostanak na čelnim pozicijama EP HZ HB.

Novoimenovani ministar energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Reuf Bajrović danas se treba sastati sa najbližim suradnicima direktora EP HZ HB-a Nikole Krešića, a platformaški kadrovi su otišli toliko daleko da su iz sobe gdje će sastanak održati izbacili obilježja hrvatskog naroda.

Radilo se o brojnim zahvalnicama, priznanjima hrvatskih udruga i hrvatskih športskih klubova koja su uručena EP HZ HB. Potvrdu ove informacije smo dobili od članova Nadzornog odbora spomenute tvrtke koji su i dodali da Krešić i njegovi suradnici čine sve kako Uprava tijela EP HZ HB ovih dana ne bi odlučivala o njihovoj smjeni.

Podsjetimo, nova vlast će na početku svog mandata prema dogovoru stranaka koje čine Vladu poduzeti nužne kadrovske mjere u javnim poduzećima koja su najviše oštećena "platformaškom" vladavinom.

Inače, prije nekoliko godina Bajrović je u intervjuu za Oslobođenje o Hrvatima rekao sljedeće:

"Ne postoji hrvatsko pitanje. Pazite, na svijetu ne postoji skupina sa nešto više od 10% stanovništva koja ima trećinu vlasti u čitavoj zemlji. Po svim raspoloživim pokazateljima Hrvati u BiH bolje žive i imaju veća prava nego bilo koja druga samoidentificiraa skupina. Uzmite podatke o nezaposlenosti Hrvata u BiH i sve će vam biti jasno. Daytonski sistem je stvorio toliko državnog aparata da je trećina tih poslova jedan od glavnih razloga što je nezaposlenost među Hrvatima tako niska".

Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi