RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uprava policije MUP-a ŽZH provodi akciju ”Zaštitimo djecu u prometu”

Napisano 29.08.2014. 18:42

Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke provodi akciju pod nazivom “Zaštitimo djecu u prometu”, od 1. – 12. rujna 2014. godine.

Primarni cilj akcije „Zaštitimo djecu u prometu” jeste zaštita djece kao sudionika u prometu, što uključuje pomoć djeci prilikom dolaska u školu i prilikom odlaska iz škole kući, upozoravanje na opasnosti u prometu te educiranje djece o pravilima koje trebaju poštivati u prometu.

Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila.

Tijekom akcije „Zaštitimo djecu u prometu“ policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati i upozoravati ili sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu.

U tom smislu naglasak ćemo staviti na sankcioniranje prometnih prekršaja kojima se izravno dovodi u opasnost pješake, a primjeri tih prekršaja su prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, nepropisno parkiranje vozila na nogostupima i autobusnim stajalištima, upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehničkim neispravnim vozilima i sl.

Također, kontrolirat ćemo i sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika, stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

hms.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi