RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ustavna jednakopravnost bh. Hrvata dominantna predizborna tema na hrvatskoj političkoj sceni

Napisano 21.08.2014. 10:27
Stijeg HR HB

Ustavna jednakopravnost bh. Hrvata dominantna je predizborna tema na hrvatskoj političkoj sceni. Političari s liste Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH, pored osiguravanja hrvatske ravnopravnosti u BiH, upozoravaju i na „opasnosti centralizacije BiH“, dok iz HDZ-a 1990 naglašavaju nužnost izgradnje funkcionalne BiH, piše današnje Oslobođenje.

Istovremeno, treći blok stranaka koje računaju na glasove bh. Hrvata, u prvom redu HSP-a i iz njega nastale stranke, upozorava na korumpiranost dužnosnika dva HDZ-a. No, i oni Hrvatima obećavaju jednakopravnost.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, izjavio je kako će se zalagati za ulazak BiH u euroatlantske integracije te ostvarivanje hrvatske jednakopravnosti. No, težište dosadašnje kampanje u HDZ-u BiH i HNS-u su stavili na borbu protiv „tendencija centralizacije države“. Čović, inače kandidat HNS-a za člana Predsjedništva BiH, tvrdi kako Federacija BiH uzurpira nadležnosti županija te kako se istovremeno vrši neravnopravna podjela novca od PDV-a.

ABC portal


Nema komentara

Anketa

Ustavi