RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Utemeljena Posavska stranka!

Napisano 10.05.2010. 14:30
Posavska Stranka

Predsjednik stranke Ninoslav Sušilovic iz Orašja

Nova stranka spremna na suradnju sa svima - osim HDZ BiH!


U petak 07. svibnja 2010. medijima je prestavljena Posavska stranka.

Unatoč popriličnom broju zainteresiranih novinara koji su nazočili tiskovnoj konferenciji Posavske stranke vijest o utemeljenju stranke objavljena je na poprilično malom broju medija koji su svoju zadaću odradili korektno i profesionalno.

Očito nova stranka Posavaca pomutila je račune brojnim političkim elitama, a poglavito onima koji kontroliraju većinu medija u Posavini. Sama ova činjenica dovoljno govori koliko su mediji u Posavini neovisni i koliko služe režimu koji ih očito financira. Jesu li lokalne političke ikebane smoinicijativno naložile takvu medijsku blokada ili su "naredili drugovi odozgora" teško je procjeniti. Ali zato nije teško izvući zaključak da je Posavska stranka uzdrmala političku scenu u Posavini kao niti jedna druga do sada.

Prema izjavama čelnika te stranke jako veliko zanimanje za Posavsku stranku su iskazali brojni ugledni dužnosnici brojnih stranak koje djeluju u Županiji Posavskoj. Da iznenađenje bude još i veće u svim tim raspitivanjima prednjačili su članovi HDZ-a BiH od kojih se najmanje očekivalo da će "šmekati" po svoj prilici najkonkurentiju im stranku u Posavini, potvrđeno je iz istog izvora.

Inače konferencija za tisak protekla je ubičajeno za ovakav vid prezentacije medijima. Prvo su pozdravljeni nazočni novinari i gosti nakon čega je predsjednik stranke Ninoslav Sušilović predstavio uže članove osnivačkog radnog tijela stranke. Te je potom auditoriju predstavio temeljna načela stranačke programske deklaracije.

Između ostalog g. Sušilović je naveo osnovne razloge zbog kojih je stranka utemeljena kao i glavne ciljeve djelovanja kao i programska načela i temeljna obilježja Posavske stranke.

Stranka će baštiniti ona programska načela koja će biti zasnovana na regionalnoj, socijalnoj, proeuropskoj, demokratskoj i pronarodnoj orijentaciji, istakao je Predsjednik stranke.

Nakon predtavljanja stranke riječ su dobili novinari koji su postavljali pitanja. Možda najzanimljivije od svih je bilo pitanje s kim bi Posavska stranka mogla eventualno koalirati? Koalicijska suradnja je dakako moguća i izgledna, ali to je tema o kojoj će se moći razgovarati tek poslije provedenih izbora, no jedno je sigurno Posavska stranka neće koalirati s onim političkim subjektima koji su Posavinu doveli do ovakvog stanja gdje je presjednik Sušilović bez suzdržavanja upeo prstom u Čovićev HDZ.

Na kraju smo još dobili informaciju da su u završnoj fazi izrade i službene web stranice stranke » www.posavskastranka.org na kojoj će se moći pronaći svi relevantni podaci o ovoj najmlađoj stranci u BiH.

Domaljevac


Nema komentara

Anketa

Ustavi