RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Velikobošnjaštvo: Putem društvenih mreža pozivaju na rušenje križa na Humu

Napisano 26.09.2014. 11:22
Humski križ

''Što ćemo sa onim inat - križom poviše Mostara Grada? To je simbol osvajačke zločinačke mašinerije'', navodi se na Facebook stranici Bošnjaci uz montiranu fotografiju miniranja i rušenja križa.

''Taj križ (krst) nije izgrađen u sklopu bogomolje i to nema veze sa vjerom. To je nasilni simbol kršćanske dominacije nad tim područjem - narodom , a zna se na koga se misli. Misli se na Bošnjake koji su bili izloženi zločinima od tih istih ustaških dizajnera toga križa (krsta). To je simbol zločina nad Bošnjacima'', navodi se u poruci stranice koja ima preko 81 tisuću sljedbenika.

Administratori navode kako ''kada bilo koji Bošnjak ode u Mostar Grad, i kada vidi taj križ (krst) na brdu iznad grada, odmah treba da pomisli da je to simbol hrvatsko - ustaškog zločina nad Bošnjacima i prije i sada''.

U komentarima pod fotografijom mogu se čuti različita mišljenja. Tako jedni govore kako je dosta križeva i aludiranja na mržnju, dok drugi tvrde kako križ treba maknuti.

''Uvijek nam neko drugi smeta, a nikako da pravimo škole, dječje vrtiće, parkove kako bi krenuli naprijed. Ne, to nama ne treba. Tu moramo sa djecom raditi. Bolje je ovako gradit vjerne ustanove i jedan protiv drugog. Lakše je na fejsu sjedit i mržnju sijati, a ni sjeme za žito nemamo!'', navodi se u jednom komentaru.

Drugi pak kažu kako križu nije mjesto nad Mostarom.

''Kada sam išla u Neum i Mostar cijelo vrijeme sam gledala taj krst ne razumijem zašto tu u našoj "lijepoj" BiH, ali baš zbog tih stvari je grozna. Neka sebi stavljaju krstove negdje drugo ne u BiH. Možda jesam mlada ali shvaćam neke stvari...'', navodi se u jednom komentaru no, ima i onih koji kažu kako ima većih problema od križa.

''A šta ćemo da 90 % bošnjaka koji bajrame proslavljaju uz srpske pjevačice koje im ne smetaju, koji se opijaju kao kakva stoka, šta ćemo s činjenicom da je BiH treća u Europi po količinama alkohola koji se popije, a šta ćemo po pitanju punih diskoteka bošnjačke omladine koja opet sluša srpske pjevačice i ždere uglavnom izvan bosanska alkoholna pića, a šta ćemo po pitanju među bošnjačkih odnosa, licemjerstva, zavidnosti, ogovaranja, laži, psovanja. Kamo sreće da je krst najveći problem Bošnjaka'', navodi se u jednom komentaru.

Podsjećamo, križ, koji je podignut na Zlatištu iznad Sarajeva, podigao je prašinu te je ponovno uzburkao duhove kako se to već godinama radi pred izbore. Križ je podignut kao znak sjećanja na srpske žrtve u Sarajevu, no skupina mladića ga je oštetila te je sada pod zaštitom policije.

Bljesak.info

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi