RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vrhovni sud Federacije BiH: Potvrđena oslobađajuća presuda Škori i Milošu

Napisano 04.09.2015. 11:33

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Županijskog suda u Novom Travniku kojom su Miroslav Škoro i Dalibor Miloš oslobođeni optužbe za zločin protiv ratnih zarobljenika bošnjačke nacionalnosti počinjen u ljeto 1993. godine na području Kiseljaka.

"Žalba zamjenika glavnog županijskog tužitelja u Novom Travniku odbija se kao neosnovana i potvrđuje se presuda Županijskog suda u Novom Travniku", navodi se u rješenju Vrhovnog suda Federacije BiH, prenio je Birn.

Županijski sud u Novom Travniku je 21. siječnja oslobodio Škoru i Miloša optužbi za zločin protiv ratnih zarobljenika počinjen 1993. godine na području Kiseljaka.

Federalno tužiteljstvo zatražilo je od Vrhovnog suda FBiH da potvrdi oslobađajuću presudu Milošu, dok je za Škoru zatražilo novo suđenje zbog zločina počinjenih na području Kiseljaka u ljeto 1993. godine.


Iako je Županijsko tužiteljstvo u Travniku predložilo da se obojici optuženih ukine presuda zbog pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, Federalno tužiteljstvo nije podržalo ovaj prijedlog u odnosu na Miloša.

Za Škoru je zatražilo da se uvaži žalba, te obnovi suđenje pred prvostepenim vijećem.

Škoro i Miloš su oslobođeni optužbe da su s Bosiljkom i Ljubomirom Dilberom, kao pripadnici HVO-a, počinili zločin protiv ratnih zarobljenika u naselju Behrići, nadomak Kiseljaka.

Tom prilikom zarobljeni su i mučeni Ramo Hatidžić, Memsudin Planinčić i Vahid Klisura, koji je kasnije ubijen.

Županijski sud u Novom Travniku ranije je odbio optužbe protiv Bosiljka i Ljubomira Dilbera.


Nema komentara

Anketa

Ustavi