RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Wigemark: Budućnost Bosne i Hercegovine je u Europskoj uniji

Napisano 25.03.2017. 23:09

Šef Delegacije EU i posebni predstavnik EU u BiH Lars Gunnar Wigemark ocijenio je u povodu 60. godišnjice od potpisivanja Rimskih ugovora da je budućnost Bosne i Hercegovine u Europskoj Uniji.

Podsjetivši da je potpisivanje tih ugovora bilo prvi korak prema ujedinjenoj Europi, švedski diplomat je rekao da je šest desetljeća u EU obilježio mir, napredak i sigurnost kakvi nisu zabilježeni do tada.

"Budućnost BiH je nesumnjivo u Europskoj uniji, i mi ćemo nastaviti surađivati s vlastima, civilnim društvom, medijima i građanima ove zemlje na ostvarenju vaših težnji da se pridružite EU obitelji", rekao je Wigemark, prenosi Hina.

"Radimo to jer smo duboko uvjereni da će promjena koja je potrebna da bi BiH postala zemlja članica Europske unije istinski poboljšati živote građana ove zemlje", ocijenio je.

Dodao je da je BiH posljednja europska zemlja koja je predala zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, "pokazajući da ostaje snažnom potreba za ujedinjenim europskim kontinentom".

Wigemark je kazao da svijet prolazi kroz razdoblje velike neizvjesnosti: globalna ravnoteža moći se pomiče a međunarodni poredak utemeljen na pravilima prečesto se dovodi u pitanje, te da će Europska unija sve više biti vitalna snaga u očuvanju i jačanju globalnog poretka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi