RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zajedničko zasjedanje Biskupskih konferencija Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Napisano 24.05.2010. 12:00
BK BiH i BH RH

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije održat će svoje dvanaesto redovno godišnje zajedničko zasjedanje 24. i 25. svibnja u kući susreta „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) kod Mostara. Susret će započeti u ponedjeljak 24. svibnja u 15 sati pod predsjedanjem mons. dr. Franje Komarice, biskupa banjolučkog, i mons. dr. Marina Srakića, nadbiskupa đakovačko-osječkog.

Svi nazočni biskupi sudjelovat će na zajedničkom Misnom slavlju u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, na njezin patron i obljetnicu u ponedjeljak, 24. svibnja u 18 sati. Svečanu Euharistiju predslavit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Srakić. Biskupima će se na Misnom slavlju pridružiti i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, razmatrati pitanja vezana: uz hrvatsku inozemnu pastvu, Hrvatski papinski zavod sv. Jeronima u Rimu, suradnju Hrvatskog Caritasa i Caritasa BK BiH, prikupljanje svjedočanstava o svećenicima i vjernicima koji su podnijeli mučeništvo, o misijskoj djelatnosti Crkve u Hrvata i uzajamnom radu te solidarnosti u pastoralu.

Snimatelji i fotografi moći će zabilježiti početak zasjedanja ponedjeljak, 24. svibnja u 15 sati u kući susreta „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) kod Mostara.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel/fax 033/66 68 67.

kta


Nema komentara

Anketa

Ustavi