RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zakon o radu kojem se protivi i DF, predložio je njihov ministar

Napisano 31.07.2015. 15:22

Čelnicima Sindikata u „sudbonosnoj“ borbi protiv novog Zakona o radu pridružila su se trojica lidera oporbenih stranaka, SBB-a, SDP-a i DF-a, Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Željko Komšić.

Oporbeni lideri nisu zabrinuti za ugrožena prava radnika, nego koriste sindikat u završnoj borbi protiv federalne vlasti za čiju su smjenu još ranije prikupili 24 potpisa federalnih zastupnika, piše Slobodna Bosna.

Glasajući protiv Zakona o radu, lideri oporbe zapravo glasaju protiv aktualne vlasti, što je legitiman cilj svake opozicije, no u slučaju SDP-a stvari su nešto kompliciranije. Naime, aktualni prijedlog Zakona o radu u skoro identičnom obliku usvojen je na Vladi FBiH 2012. godine u formi nacrta, nakon čega je obavljena javna rasprava. Dakle, “sporni” Zakon nastao je u vrijeme mandata bivšeg premijera Nermina Nikšića!

U ovu igru uvučen je i lider DF-a Željko Komšić, mada je njegova pozicija prilično nezahvalna. Naime, „sporni“ Zakon o radu dolazi iz federalnog Ministarstva rada i socijalne zaštite, a taj resor još uvijek vodi ministar DF-a Milan Mandilović. Tako je DF došao u apsurdnu poziciju da se buni protiv zakona koji je predložio upravo njihov ministar, primjećuje Slobodna Bosna.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi