RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zastupnik Lovrinović predložio obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima

Napisano 30.08.2016. 21:15

Zastupnik SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović zatražio je na današnjoj sjednici da se na dnevni red uvrsti točka koju je nazvao “Informacija Vijeća ministara o nelegalnom zakazivanju i organiziranju antidejtonskog referenduma u Republici Srpskoj”.

Pozvao je zastupnike da se ne ogluše na najtežu postdejtonsku krizu u BiH, podsjećajući da je Narodna skupština Republike Srpske 15. srpnja “ispalila referendumsku raketu u srce Daytonskog mirovnog sporazuma i ovaj parlament se ne smije oglušiti na to”.

Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Špirić s druge strane upozorio je da se predlažu nove točke za koje se unaprijed zna da neće biti uvrštene u dnevni red sjednice, odnosno da za to neće imati podršku, javlja Fena.

Smatra da je nepotrebno ovaj parlament pretvoriti u mjesto gdje postoji mržnja i nepovjerenje, ističući da ukoliko se sjednica pretvori u platformu za predizbornu kampanju razmijenit će se teške riječi.

Stoga je stava da zastupnici trebaju biti na visini zadatka i raspravljati o predloženom dnevnom redu, a s njim se složio i zastupnik Momčilo Novaković (NDP-PDP) te je zamolio da se danas ne vodi rasprava o tome.

– Svi smo dali mišljenje o referendumu stoga je današnja rasprava o ovom pitanju nepotrebna. Mjesec dana se u cijeloj zemlji samo o tome priča – zaključio je Novaković.

Ipak zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Senad Šepić naglašava da parlament ima odgovornost raspravljati o zakazanom referendumu odnosno o situaciji koja se događa u zemlji jer su upravo zastupnike birali građani koji od njih očekuju reakciju.

Upozorio je da zbog lokalnih izbora najavljenih za 2. listopad vjerojatno neće biti sjednica Zastupničkog doma te je stoga pozvao da se glasa za prijedlog Bećirovića i raspravlja o referendumu najavljenom za 25. rujan o Danu Republike Srpske.

Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Nikola Lovrinović zatražio je da se na dnevni red sjednice uvrsti točka o obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Nakon što zastupnici obave raspravu o dnevnom redu izjasnit će se i o ovim prijedlozima zastupnika.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi