RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zavrtanje ruku: Pred početak pregovora o formiranju Vlade FBiH objavljen Čauševićev iskaz kojim tereti Čovića

Napisano 01.03.2015. 21:30
Kemal Čaušević

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH kazao je istražiteljima Tužiteljstva BiH da je na inzistiranje Dragana Čovića UNO 2009. godine kupila zgradu Sokola u Mostaru, po cijeni od 2 milijuna KM, iako je vještak procijenio da ta zgrada vrijedi tek oko 900.000 KM, objavila je sarajevska novinska agencija Patria.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je prije desetak dana Hrvatskom Medijskom Servisu da mu se na sve načine pokušavaju montirati optužbe kako bi se od njega ishodili politički ustupci.

– Od bivšeg direktora Uprave za neizravno oporezivanje (Kemala Čauševića, op hms) je traženo da spomene moje ime i još neka imena i da će ga odmah sutra pustit na slobodu. On je to odbio, da bi na kraju, takvu sam informaciju dobio od službenih institucija, to, ipak, u nekoj formi, negdje napisao, izjavio je Čović Hrvatskom Medijskom Servisu.

Podsjetimo, bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH Kemal Čaušević uhićen u lipnju prošle godine pod sumnjom za korupciju, porezne i carinske utaje, pranje novca i zlouporabu položaja i ovlasti, sredinom rujna pušten je iz pritvora. Tužiteljstvo BiH priopćilo je kako je on pristao surađivati s pravosudnim institucijama.

Novinska agencija Patria, iskaz Kemala Čauševića objavila je, a sarajevski mediji prenijeli danas, nekoliko sati pred početak pregovora o formiranju Vlade Federacije,. u kojim će se od Čovića, kako je najavljeno tražiti, da odstupi od zahtijeva za šest hrvatskih pozicija u Vladi F BiH kao “nerealnog”

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi