RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Živko Budimir ne želi surađivati sa strankama koje se zalažu za treći entitet

Napisano 19.09.2014. 19:22
Živko Budimir

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Živko Budimir ispred koalicije Zajedno za promjene kazao je u razgovoru za Fenu kako njegova koalicija nudi promjene te korjenito mijenjanje odnosa u BiH.

- Mi, prije svega, iskreno nudimo promjene u Bosni i Hercegovini jer mi promjene, za razliku od većine političkih subjekata na ovim izborima, iskreno želimo i spremni smo korjenito mijenjati odnose u Bosni i Hercegovini. Mi smo našim izbornim programom projektirali put novoj modernoj Bosni i Hercegovini, pripremili se započeti realizaciju projekta i samo čekamo dan izbora da nam birači daju suglasnost da krenemo u realizaciju, kazao je Budimir.

Dodao je kako taj projekt završava modernom državom koja ima jednog predsjednika, vladu i koja je u skladu s europskim trendovima organizirana u četiri multinacionalne regije koje su utemeljene na zemljopisnim i gospodarskim kriterijima – Bosnom i Hercegovinom kao članicom EU i NATO.

- Stoga, naša je poruka biračima: Stranka Pravde i Povjerenja je kao pokretač promjena u Bosni i Hercegovini okupila šest političkih stranaka u najveću koaliciju na ovim izborima u Bosni i Hercegovini pod nazivom Zajedno za promjene, koja Bosnu i Hercegovinu može izvesti iz krize i depresije, osigurati ekonomski oporavak, te otvaranjem 80 000 radnih mjesta zaustaviti iseljavanje mladih ljudi i obitelji, izgraditi pravednu zajednicu u kojoj će svaki čovjek, bez obzira na naciju, vjeru, politička i druga opredjeljenja, imati jednaka prava i dostojanstven život, kazao je Budimir, naglasivši kako će kao kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda koalicije "Zajedno za promjene“ ostvariti pobjednički rezultat jer Bosni i Hercegovini treba čovjek bez oraha u džepovima, a dovoljno odlučan i dosljedan započeti i dovršiti pozitivne procese u državi.

Na pitanje koja su očekivanja njegove stranke na izborima i jesu li ona realna, Budimir je istaknuo kako očekuje minimalno 80.000 glasova i da se ta očekivanja temelje na dosadašnjim izbornim rezultatima koalicijskih partnera SPP-a te na činjenici da članstvo SPP-a rapidno raste i da je već dosegnulo brojku od oko 15 tisuća članova.

- Imat ćemo, također, i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jer je narod kroz moje djelovanje na poziciji Predsjednika FBiH dovoljno prepoznao moju odlučnost i ustrajnost u borbi za funkcioniranje institucija, a kroz moje dugogodišnje vojno i nešto kraće političko djelovanje, a napose poslije montiranog procesa prepoznao da nisam čovjek koji osobni interes stavlja ispred svega, već za bolje sutra svog i drugih naroda, odnosno zajednice, te da kao takav jedini mogu biti pravi izbor, naglašava kandidat koalicije Zajedno za promjene.

Na pitanje ima li već listu poželjnih partnera i postoji li politička opcija s kojom nikako ne bi želio surađivati, Budimir je kazao kako će surađivati s političkim strankama koje se zalažu za cjelovitu, politički i gospodarski stabilnu, Bosnu i Hercegovinu, za borbu protiv korupcije i pravednu Bosnu i Hercegovinu.

- Suradnja sa strankama koje se zalažu za disoluciju Bosne i Hercegovine i stvaranje trećeg entiteta nikada neće biti izbor SPP-a i koalicije Zajedno za promjene, zaključio je on.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi