RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zoran Galić: Prijavljivali su mene, Hrvata i katolika, da sam podigao vehabizam u Graničnoj policiji i da veličam ISIL...

Napisano 21.10.2016. 22:31

Bivši vršitelj dužnosti komesara policije Županije Zapadnohercegovačke te aktualni direktor GP BiH u emisiji ”Pod povećalom” na Našoj TV govorio je o aktualnim problemima u policijskoj agenciji na čijem je čelu, ali dotaknuo se i svog rada u MUP-u ŽZH.

”Prijavljivali su mene, kao Hrvata i katolika, da sam podigao vehabizam u Graničnoj policiji, da veličam ISIL i da vrijeđam američku državu. Imamo interni obračun visokih kadrova u ovoj policijskoj agenciji, taj obračun datira i traje od prije mog dolaska. Ja sam ušao sad tu da presiječem. Obično u takvim situacijama kriv si jednima i drugima”, izjavio je Zoran Galić.

Komentirao je teške optužbe za mito i korupciju, kao i povezanost u slučaju ”braće Šimić” iz Gruda. Također je istaknuo da Granična policija bilježi najbolje rezultate od osnutka te policijske agencije, ali se dotaknuo i glavnih problema.

”Naša granica je ‘šuplja’. U pokrivanju zelene granice na 30,5 kilometara imamo jednog policajca. Samo 20 posto graničnih prijelaza, od njih 55, zadovoljava standarde Europske unije. Mi imamo takve granične prijelaze gdje naši policijski službenici nemaju osnovne uvjete za rad. Sve su to činjenice i okolnosti koji stvaraju prepreku ili uteg Graničnoj policiji da bude još profesionalnija i učinkovitija”, kazao je Galić.



Nema komentara

Anketa

Ustavi