RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

200 ljudi prosvjedovalo pred Hypo Bankom u Mostaru

Napisano 18.06.2010. 17:48
Prosvjed

„DAJTE NAM NAŠA RADNA MJESTA“, „HYPO BANKA= PREVARA“, „g. VOGT IDITE DOMA“  samo su neke od poruka na transparentima koji su prosvjednici donijeli ipred zgrade Uprave Hypo Alpe Adria banke u Mostaru.

200 – tinjak nezadovoljnih i prevarenih djelatnika i članova njihovih obitelji širokobriješke tvrtke Dovima d.o.o. okupilo se danas, na prosvjedu protiv Hypo Alpe Adria Banke ispred njihove poslovnice u Mostaru.

Novoj upravi Hypo banke, na čelu s g. Vogtom na čelu poručili su da im je dosta!

Dosta im je nepravde i prevare koju nad njima i nad građanima ove zemlje provode. „Koji građanin ove zemlje može dići kredit u Hypo banci, a kad se ujutro probudi da ga glava ne zaboli jer strepi da ćete mu toliko podići kamate da neće moći djeci kupiti kruha.“ – rekli su neki od prevarenih radnika.

Pozivali su novog predsjednika Uprave Michaela Vogta da iziđe pred njih, ako ima hrabrosti  pogledtia ih  u oči: „Vaše loše plasmane plaćamo svi mi – građani ove zemlje. Dajete nam kredite, predstavljajući ih kao slamku spasa, a onda nas s kamatom potopite, kao kad utopljeniku stavite kamen oko vrata“ – čulo se na skupu.

G. Ivan Sabljić, vlasnik tvrtke Dovima kojeg je Hypo banka prevarila, ponudivši mu kupnju hala po duplo većoj cijeni od tržišne,  zauzvrat mu obećavši nisku kamatu za otplatu, te kredit od milijun KM za pokretanje proizvodnje (G. Sabljić je u proizvodnju PVC stolarije uložio 4 milijuna KM, Kupio nove, suvrmene strojeve i opremu) na skupu je održao govor.

Između ostalog je rekao: „Dolaskom nove Uprave Hypo banke, na čelu s g, Vogtom prije 5 mjeseci nastaju i naši problemi. Dižu nam kamate sa 3.75 posto na 8.75 posto, nez obzira što smo dobar klijent, što nismo dobili novac već preuzeli zapuštene objekte.“ Sabljić je rekao kako  Hypo banka drži svoje klijente u neizvjesnosti. „Banka  ne repogramira dospjele obveze poduzetnicima koji su zbog ekonomske krize zapali u probleme, mada postoji odluka Vlade da to trebaju napraviti“.

Prosvjednici su poručili da ne odustaju, te su najavili prosvjede u Satarevu već slijedeći petak.

Hypo 2

Hypo 3

Hypo 4

Hypo 5

Hypo 6

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi