RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

8. sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja

Napisano 04.10.2011. 10:06

8. sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja

Već osmu godinu zaredom Zavičajna udruga „Kreševski citrin“ organizira Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja.

Ove godine Sajam će biti održan u Salonu „Karlovačko“, 7. i 8. listopada, a bit će otvoren od 10 do 19 sati. Očekuju se, kao i proteklih godina, brojni izlagači iz BiH, Slovenije, Hrvatske,Srbije, Češke i Austrije, a održavanje Sajma pomogli su brojni gospodarski subjekti iz Kreševa i drugih mjesta, kao i federalno Ministarstvo okoliša i turizma, te Općina Kreševo.

Minerali i kristali Srednjobosanskog škriljavog gorja, hijalofan, kvarc-čađavac, prozirac, citrin, tetraedrit, realgar, auripigment, florit, azurit, malahit, pirit i mnogi drugi, ovaj prostor čine jedinstvenim i idealnim za edukaciju geologa, rudara, kemičara kao i svih ljubitelja prirode i prirodnih resursa, ali i kao turistički potencijal.

Sajam je zamišljen kao izložba minerala, stijena i fosila srednjobosanskog škriljavog gorja sa prikazom povijesti rudarenja na ovim prostorima. Obzirom na kvalitetu eksponata, broj izlagača, veliki posjet i medijsku prisutnost, postaje prepoznatljiv i izvan granica općine Kreševo i  Bosne i Hercegovine, a naša država se našla na listi zemalja u  kojima se na organiziran način okupljaju kolekcionari i zaljubljenici u minerale i stijene.

| Kresevo.ba |


Nema komentara

Anketa

Ustavi