RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Aluminij u Njemačkoj traži strateškog partnera za ulaganje u kompaniju

Napisano 04.07.2016. 20:41

Članovi Uprave Aluminija d.d. Mostar, v.d. direktorice Ružica Udovičić i v.d. izvršnoga direktora Marinko Ostojić Sušac, bili su dijelom izaslanstva Bosne i Hercegovine u službenomu posjetu članova Predsjedništva BiH Saveznoj Republici Njemačkoj. U sklopu dvodnevnoga programa, rukovodstvo mostarskoga Aluminija sudjelovalo je u svečanosti u Frankfurtu, tijekom koje je zvonjavom starim burzovnim zvonom član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dragan Čović otvorio rad Njemačke burze, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Uslijedio je susret u frankfurtskomu Haus der Wirtschaft, održan pod imenom Dan gospodarstvenika BiH, na kojemu su se međusobno predstavili bosanskohercegovačke i njemačke tvrtke, zainteresirane za izlazak na njemačko odnosno na bh. tržište. Aluminij je predstavljen upečatljivom prezentacijom, u kojoj su iznesene precizne mogućnosti uspostavljanja novih oblika suradnje s njemačkim gospodarstvenicima.

– Ovo je svakako bilo i čast i izazov, a sada mogu kazati kako smo uspješno odgovorili postavljenoj zadaći. Naglasak naših prijedloga njemačkih ulaganja podijeljen je na kratkoročne i na dugoročne ciljeve, a u obadva je slučaja ključ pronaći partnera i krenuti u realizaciju. Riječ je o projektima ulaganja u vraćanje naše proizvodnje u puni kapacitet, ali i o strateškim planovima izgradnje naše energane, potom izgradnje metaloprerađivačkih pogona i pogona nove elektrolize unutar našega tvorničkog kruga – kazala nam je direktorica Aluminija Ružica Udovičić, zadovoljna reakcijama njemačkih kolega.

Inače, susretu gospodarstvenika nazočili su i član frankfurtske Vlade Uwe Becker, kao i glavni tajnik CDU-a Hessen Manfreda Pentza. Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je izrazio zadovoljstvo stalnim rastom međunarodne razmjene između BiH i Njemačke, naglasivši kako je lanjski izvoz u Njemačku bio viši od 7,2 posto, ali i kako je ta brojka u 2016. dosegnuta već u prvih pet mjeseci.


Nema komentara

Anketa

Ustavi