RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Austrijanci spremni ulagati u BiH, a Vitez prepoznat kao jedan od najvažnijih centara

Napisano 18.06.2010. 13:01

Dani trgovine BiH - U Vitezu održan susret austrijskih i bh. gospodarstvenika

Austrijanci spremni ulagati u BiH, a Vitez prepoznat kao jedan od najvažnijih centara

Dr. Glinzerer je kazao i da su iskustva s Ijudima koji rade na ovim prostorima i više nego povoljna

U okviru Dana trgovine BiH u Vitezu održan je susret austrijskih i srednjobosanskih gospodarstvenika s predstavnicima austrijskih banaka u BiH, čiji je organizator viteška tvrtka Ecos, a generalni sponzor Sparkasse Bank u BiH, sa sjedištem u Sarajevu.
Ovom prilikom je rečeno kako je Austrija najveći poslijeratni ulagač u BiH, a u čemu veliku ulogu imaju austrijske banke, Raiffeisen, s članom Uprave Dinom Osmanagićem, te Sparkasse na čelu sa Senadom Redžićem, direktorom sektora za poslovanje s velikim poduzećima, Elmom Hošo, izvršnom direktoricom Leasing Sparkasse i Vilmom Tunjić-Juzbašić, voditeljicom prodaje.

Strane investicije

O ulozi Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, nazočne je upoznala zamjenica direktora Blaženka Mišković, dok je o razvoju austrijske tvrtke Herz Armaturen i osobnim europskim, pa i izvaneuropskim poslovnim iskustvima govorio vlasnik i generalni menadžer, sveučilišni profesor dr. Gerhard Glinzerer. Ova je austrijska tvrtka jedna od vodećih u Europi u proizvodnji opreme za vodoinstalacije i centralno grijanje, ima prodajnu mrežu u 70 zemalja svijeta, a među njima i u BiH gdje je vrlo uspješno predstavlja viteška tvrtka Ecos. Ta suradnja s "Ecosom", kako je kazao dr. Gerhard Glinzerer i direktor tvrtke Herz Armaturen za Hrvatsku i BiH Petar Jelić, mogla bi uskoro dobiti i nove kvalitetnije dimenzije.

Spremnost na suradnju

- Pratimo situaciju na ovom području, spremni smo i na viši stupanj suradnje, ulagati u BiH. Imamo svoje strateške partnere, provjerene i pouzdane, jedan od njih je Ecos i spremni smo i na ulaganje u proizvodnju i te proizvode, s višokim standardima kvalitete, pod našom proizvodnom markom prodavati na svjetskom tržištu. Naša iskustva s Ijudima s ovih prostora koji rade u našim tvrtkama u Austriji, strateškim partnerima, vrlo su povoljna, što je i razlog naše spremnosti na suradnju, kazao je dr. Glinzerer istaknuvši kako njegova tvrtka, u suradnji s HKD Napredak, svake godine u Beču organizira Ijetnu školu njemačkog jezika za studente s ovih prostora.
- Ovaj susret je novi korak k učvršćenju prepoznatljivosti Viteza jednim od najvažnijih trgovačko-gospodarskih centara u BiH, kazao je poznati bh. gospodarstvenik, vlasnik Economica Franjo Rajković, najavivši poziv Austriji da na idućim, desetim jubilarnim Danima trgovine BiH u Vitezu.

Gospodarstvenici o Lašvanskoj dolini

Zdrava konkurencija banaka koju su ocijenili poželjnom

Nazočni predstavnici su predstavili financijske potencijale i mogućnosti ovih banaka uz isticanje povoljnih kredita i ulaganja pod potpuno istim uvjetima kao što je to u zemljama Europske unije.
Istaknuta su i dosadašnja pozitivna poslovna iskustva s gospodarskim subjektima s lašvanskog "vrlo dinamičnogi poduzetnog područja".
Zdravu konkurenciju banal na ovom području okupljeni gospodarstvenici su ocijeni vrlo poželjnom i važnom.
Unatoč sveopćoj ekonomst krizi i recesiji naglašena je spremnost za nova značajna gospodarska ulaganja u proširenje i moderniziranjc gospodarskih subjekata i potencijala. (VL)


Nema komentara

Anketa

Ustavi