RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čapljina: Objavljen natječaj za dodijelu kredita poduzetnicima

Napisano 20.06.2014. 18:23
Euro valuta

Iz Službe gospodarstva općine Čapljina obavještavaju poduzetnike da je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo Javni natječaj za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta“ za 2014. godinu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predmet Javnog natječaja je prikupljanje prijava za odabir korisnika kreditnih sredstava radi realizacije Programa „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta“.

Sredstva za realizaciju Programa plasirat će se putem Razvojne banke Federacije BiH, na revolving osnovi s rokom povrata sredstava do sedam godina, grace periodom do dvije godine i kamatnom stopom od 1,5% na godišnjoj razini.

Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u ovisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu malog gospodarstva i to na sljedeći način: do 200.000 KM za subjekte malog gospodarstva koji imaju od 3 do 9 zaposlenih, do 300.000 KM za subjekte malog gospodarstva koji imaju od 10 do 49 zaposlenih i do 500.000 KM za subjekte malog gospodarstva koji imaju od 50 do 250 zaposlenih.

Odobrena kreditna sredstva mogu se koristiti najmanje u 80%-nom iznosu za financiranje stalnih sredstava, a najviše do 20% odobrenih kreditnih sredstava subjekti malog gospodarstva moći će koristiti za nabavku repromaterijala odnosno sirovina.

Kreditni program ima za cilj pružiti financijsku potporu subjektima malog gospodarstva za produktivnije poslovanje i rast gospodarskih aktivnosti, a neophodna su im dodatna ulaganja u stalna sredstva. Dodatna ulaganja omogućit će pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanja usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata malog gospodarstva, prevazilaženje negativnih učinaka gospodarske krize, novo zapošljavanje i povećanje izvoza.

Rok za dostavu prijava je 30 dana od dana objavljivanja ovog javnog natječaja u „Službenim novinama Federacije BiH“, odnosno do 4. 7. 2014. godine.

Obrazac zahtjeva za dodjelu kredita, mora biti potpuno i uredno popunjen, a može preuzeti u prostorijama Ministarstva u Mostaru, Ulica dr. Ante Starčevića bb (Hotel „ERO“), svakim radnim danom u vremenu od 10:00 -14:00 ili online.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi