RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dani maline Novi Travnik 2010.

Napisano 01.07.2010. 13:43

Savez Organsko FBiH organizira 2. i 3. srpnja IV. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma "Dani maline 2010." Novi Travnik, koji okuplja proizvođače organske proizvodnje i eko turizma iz šireg regiona.

Za ovogodišnju manifestaciju prijavilo se više od 100 izlagača iz BiH i susjednih zemalja, a samo za sudjelovanje u nagradnom takmičenju za izbor najveće maline prijavilo se 40 proizvođača.
U sklopu sajma Savez organizira i Drugu regionalnu konferenciju organsko ekoloških proizvođača a o značaju i iskustvima ekološke poljoprivrede prezentacije će imati eksperti iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Najveći hrvatski proizvođač eko hrane Željko Mavrović, poznat kao »šaka sa Srednjaka«, partner manifestacije „Dani maline“, prezentirat će svoj centar „Osobno iskustvo Eko centar Mavrović“.

Manifestacija "Dani maline" doprinosi razvoju i unaprijeđenju organske proizvodnje, koja je šansa i izvjesno radno mjesto za mnoge u BiH, izjavio je predsjednik Saveza ORGANSKO FBiH Sejad Herceg.

Uz degustaciju i prezentaciju organskih proizvoda bit će zanimljivi i brojni edukativni sadržaji jer se samo uz praćenje suvremenih tokova u proizvodnji može uspjeti na tržištu sve cjenjenijih eko proizvoda.

Generalni pokrovitelj sajma je Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a pokrovitelji Općina Novi Travnik, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede Županije Središnja Bosna.

Organizatori najavljuju da će u okviru festivala Tjedan bosanskih kraljeva manifestaciju „Dani maline 2010.“ posjetiti i kralj, kraljica i njihova svita. Inače, ovaj festival se odvija u sklopu projekta Fondacije MOZAIK "Tragovima bosanskog kraljevstva", saopćeno je iz Saveza ORGANSKO FBiH.

U sklopu Sajma, Savez Organsko FBiH organizuje i II Regionalnu konferenciju organsko-ekoloških proizvođača. Konferencija će se održati 2. srpnja u sali općine Novi Travnik sa početkom u 14:00 sati.

Prošle godine na sajmu su sudjelovala 54 domaća izlagača, osam iz Hrvatske, a četiri iz Srbije, na prostoru od tisuću četvornih metara.

Dani-maline1

Dani-maline2

Dani-maline3

Dani-maline4


Nema komentara

Anketa

Ustavi