RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gospodarstvenici i bankari: Dati novi impuls gospodarskim iskoracima u Vitezu

Napisano 27.11.2014. 11:57

Nazočni su bili predstavnici UniCredit banke Mostar, Raiffeisen banke Sarajevo, Sberbanka BH Sarjevo, Procredit banke, Intesa SanPaolo banke, Sparkasse banke i Hypo Alpe-Adria-banke, a sastanak je organizirala Udruga poslodavaca Viteza na čelu s predsjednikom Alojzom Mlakićem. Sve nazočne u ime općinskih struktura vlasti pozdravio je predsjednik OV Vitez Tomislav Bošnjak Matić, koji je uvažene bankare upoznao i s “osobnom kartom” Viteza.

 

Suradnja

- O razlozima ovog sastanka, javlja Vecernji.ba, govorio je ugledni viteški gospodarstvenik Drago Kafadar, vlasnik tvrtke “Ovnak”, kazavši kako je u neposrednom kontaktu s bankarima razgovarati, dogovarati, nastaviti tražiti načine i rješenja poboljšanju suradnje. - Pokušavamo i tražimo od banaka da nam kroz matične banke, koje su uglavnom u inozemstvu, pokušaju privući nove investitore iz tih zemalja, ali i iz drugih krajeva BiH. Tražimo njihovu liberalniju poslovnu politiku, veću dozu povjerenja u naše namjere, planirane iskorake, nove investicije.

Mnogo je zainteresiranih za pokretanje vlastitog obrta, poljoprivredne proizvodnje, zanatstva…, a za to im treba ta liberalnija, prihvatljivija politika kreditiranja, dodjeljivanja poticaja…, što bi dalo i nove impulse razvoju gospodarstva u Vitezu, ali i na drugim područjima BiH - kazao je Kafadar. - Rado smo se odazvali pozivu gospodarstvenika Viteza - kazao je generalni direktor UniCredit banke Mostar Ivan Vlaho i dodao:

- Uz respekt, kao i do sada, spremni smo podržati viteško gospodarstvo, kao i sve buduće razvojne i investicijske projekte. U dva mandata srednjobosanski županijski premijer i dugogodišnji poznanik s viteškim gospodarstvenicima, sada predsjednik uprave Razvojne banke FBiH, Salko Selman kazao je:

 

Investicije

- Raduje me novi susret s viteški gospodarstvenicima, sada u novoj ulozi i u novim okolnostima. Uvjeren sam da je pred nama novo, povoljnije i za gospodarstvo prihvatljivije vrijeme, a onda i zapošljavanje te bolje i sigurnije socijalno stanje većeg dijela građana koje je sada vrlo teško i zabrinjavajuće. Radit ćemo kvalitetnije, brže i transparentnije, a samo tako možemo privući i nove klijente te nove investicije. Podržat ćemo svaki novi razvojni projekt i izvoz proizvoda naših tvrtki na inozemno tržište - kazao je Selman.


Nema komentara

Anketa

Ustavi