RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gradnja Vijenca - Potpisan ugovor vrijedan 54,6 mil. eura

Napisano 24.06.2010. 11:25

GRADNJA VIJENCA - POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 54,6 MIL. EURA

Prvi veliki tunel na koridoru Vc skratit će put od Sarajeva do Zenice za pet kilometara

Direktor Direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta Federacije BiH Erdal Trhulj i predsjednik Uprave ljubljanskog poduzeća SCT Ivan Zidar potpisali su jučer u Zenici ugovor o izgradnji autoceste na koridoru Vc, dionica Drivuša - Kakanj, poddionica Gorica - Bilješevo. Ugovor se odnosi na gradnju tunela Vijenac kojim će se razdaljina između Sarajeva i Zenice skratiti za oko pet kilometara. Vrijednost radova iznosi 54.602.849,29 eura, a sredstva su osigurana zajmom od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

- Rok za izgradnju ove dionice je 36 mjeseci i ovo je prvi veliki tunel na koridoru Vc. Vlada FBiH ima legitimno pravo od izvođača radova tražiti da njegovi partneri budu bh. poduzeća, a proizvodi koji se ugrađuju u objekte imaju bh. podrijetlo - izjavio je Nail Šećkanović, federalni ministar za promet i veze, koji je najavio da će Vlada FBiH na prvoj sjednici donijeti odluku o preoblikovanju federalne Direkcije autocesta u posebno javno poduzeće. -

Bio sam prije dva-tri dana u Kuvajtu i razgovarali smo o kreditu od 30 mil. eura za gradnju zeničke zaobilaznice, koji je osiguran. Aplicirali smo za još 50 mil. eura da bi ona bila završena i mislim da su veliki izgledi da se pozitivno odgovori - izjavio je premijer FBiH Mustafa Mujezinović.

Predsjednik Uprave SCT-a, Ivan Zidar je najavio za desetak dana uvođenje u posjed i otpočinjanje radova na ovom zahtjevnom poslu, te ispunjenje predviđenih rokova.

Direktor federalne Direkcije za ceste, Eldar Trhulj je ukazao, da se ove godine otvaraju 3 nova radilišta na dionici autoceste, na dionici od Kaknja do Drivuše, istakavši da će što žurnije biti u funkciji i zatvoreni sustav naplate cestarine, što će omogućiti novi prihod. Za iduću godinu najavio je otvaranje 8 novih radilišta na dionicama autoceste, čija je vrijednost 800 milijuna maraka.

A 4. kolovoza bit će otvorena ponuda za LOT 3 i do kraja tog mjeseca bit će završena procedura za izvođača radova da bi ovog ljeta bila otvorena tri gradilišta vrijedna 260 mil. KM.


Nema komentara

Anketa

Ustavi