RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegovina: Vlasnici primorani naoružani čuvati nasade smilja

Napisano 14.06.2016. 13:37

Vrijeme branja smilja u Hercegovini primaklo se toliko blizu da su mnogi vlasnici plantaža već angažirali čuvare koji se izmjenjuju tijekom dana i noći čuvajući nasade od lopova.

Lopovi su već u nekoliko navrata diljem Hercegovine ”upadali” na plantaže i krali odnosno uništavali smilje čupajući ga iz korijena te su tako nanosili veliku štetu vlasniku. Prema pisanju Facebook stranice ”Hercegovina – uskoro zemlja prosperiteta”, lopovi se vode logikom da neće ”upadati” na velike posjede, koji su najčešće u vlasništvu imućnijih ljudi, jer smatraju da ako su vlasnici uložili veliki novac u smilje, uložit će i novac u osiguranje imovine.

Tako su, prema pisanju ove stranice, na meti vlasnici manjih plantaža koji su primorani sami ili zajedno sa svojim članovima obitelji čuvati smilje.

Isto tako napominje se da je riskantno da jedna osoba sama čuva plantažu spominjući prošlogodišnji incident u Dalmaciji kada je skupina lopova fizički napala i ozlijedila vlasnika koji je sam čuvao smilje te su mu uništili i počupali većinu nasada.

Isti vlasnik od osiguranja nije dobio ništa jer jednostavno plantažu nije osigurao, a vjeruje se da je i u Hercegovini broj osiguranih plantaža minimalan.

U Hercegovini se sve više priča o tome kako vlasnici naoružani čuvaju svoje posjede ili pak angažiraju naoružane čuvare sve kako bi zaštitili svoja ulaganja i imovinu. Do sada u policiji nije službeno zabilježen niti jedan oružani incident na plantažama smilja u Hercegovini, a nadamo se da će tako i ostati.

Jabuka.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi