RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatski Energomobil ulaže 4 milijuna KM u novu tvornicu u Posušju

Napisano 11.09.2016. 19:38

Tvrtka Energomobil-Hvaljen budi iz Velike Gorice kod Zagreba, koja na tržištu BiH posluje preko posuške firme Sole, traži lokaciju za izgradnju novog proizvodnog objekta u toj općini. U novu tvornicu solarnih proizvoda bit će uloženo ukupno 4 mil KM – piše portal bih.banke_biznis.com.

Prema riječima Marije Mrvelj, direktorice Energomobil, sadašnji kapaciteti u Posušju su postali nedovoljni, a oni će novom tvornicom biti prošireni do deset puta, prenosi Pogled.ba

– Novi pogon planiramo izgraditi do proljeća 2017. godine gdje bismo zaposlili dodatnih 15 radnika. Objekt planiramo graditi na površini od 10.000 m2 sa proizvodno-skladišnim dijelom od 3.000 m2 – navodi Mrvelj.

Klimatizirana solarna autobusna stanica će se proizvoditi u Posušju

Hrvatski Energomobil radi za svjetsko tržište, a do sada su izvozili u više od 14 država svijeta. Direktorica firme kaže da za Bliski istok spremaju poseban proizvod.

– Za Ujedinjene Arapske Emirate razvijamo kompletno klimatiziranu solarnu autobusnu stanicu. U planu je da se ista takva kompletno proizvodi i u Posušju – otkriva Mrvelj.

U novoizgrađeni objekt, tvrtka Energomobil također planira preseliti cjelokupnu proizvodnju iz sadašnjeg pogona u Posušju. U tom pogonu sada proizvode metalne konstrukcije i izvode bravarske radove za elemente solarnih proizvoda, koji se zatim sklapaju u Zagrebu, gdje se proizvode solarne autobusne stanice, solarno stablo, solarna LED rasvjeta, solarne klupe, solarne nadstrešnice…

 

Kapacitete planiraju širiti od 7-10 puta

Međutim, nova investicija u Posušju otvara i nove planove, te su moguće promjene u samoj proizvodnji.

– Novine uvodimo konstantno, osluškujući potrebe tržišta i kupaca. Sadašnje kapacitete u Posušju planiramo proširiti 7-10 puta, a samim tim omogućilo bi se i kompletno sklapanje dijela asortimana u tom gradu – navodi Mrvelj i dodaje da je plan uložiti 4 mil KM u proširenje i modernizaciju proizvodnje do kraja 2017. godine.

Solarni paneli firme Energomobil su visoko efikasni i, kako kaže Mrvelj, upravo puštaju u prodaju modele sa 23% efikasnosti.

– To je do sada maksimalno postignuta efikasnost. Isti model panela koristimo i na solarnoj autobuskoj stanici.

 

Obnovljivi izvori energije

Kada je riječ o širenju posla u druge gradove BiH, direktorica Energomobila ističe da će se taj posao razvijati u pravcu distribucije sa kooperantima i distributerima.

Smatra da svijest o obnovljivim izvorima energije i zaštite okoline iz dana u dan raste, kako u cijeloj regiji, tako u BiH.

– Nego, svakako treba više raditi na edukaciji i prilagođavanju zakonskih okvira kako bi se građani i preduzeća lakše odlučili za te dugoročno isplative investicije – poručuje Mrvelj.


Nema komentara

Anketa

Ustavi