RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Marinko Zadro preuzeo Dalmacijavino, Pipi dolazi u Hercegovinu!

Napisano 16.04.2016. 13:38

– "Pipi" ide u Grude jer nas tamo proizvodnja pet puta manje košta i jer u tamošnjoj punionici koju posjedujemo imamo pet puta veći kapacitet. Mlađi Zadro je objasnio da će u Grudama učiniti sve da proizvodnja "Pipija" bude ekonomski isplativa.

Stečajni upravitelj "Dalmacijavina" Perica Mitrović i Luka Diel Zadro, direktor tvrtke "Oštrc" koja je kupila nekretnine, brendove i nasade "Dalmacijavina" i za njih platila 70,5 milijuna kuna, u petak su u tvornici na Stinicama obavili primopredaju imovine.

Sindikati su tom prigodom pohvalili rad upravitelja Mitrovića.

– U okolnostima stečaja i loše gospodarske situacije u državi, organizirati proizvodnju, prodavati proizvod, zaposliti značajan broj ljudi i isplaćivati plaću, nevjerojatan je uspjeh.

Nezadovoljan sam što se primopredaja kupcu nije dogodila prije godinu dana, a da ne bude dileme, za izgubljeno vrijeme jedina krivnja je na onima koji bi trebali štititi poslovanje unutar zakonskih okvira – Državnom odvjetništvu u Splitu, koje se probudilo iz zimskog sna nakon 11. dražbe i uložilo prigovor na predmet prodaje Trgovačkom sudu koji je prihvatio žalbu nekoga tko nije stranka u postupku – kazao je Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Matijašević je istaknuo da je o zahtjevu da se država u većem dijelu odrekne naplate svog potraživanja u korist radnika razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem.

 

Komplikacije

Marinko Zadro, vlasnik tvrtke "Oštrc", kazao je kako je na noge digao šećerane u Županji i Virovitici, i da će isto učiniti s "Dalmacijavinom", od kojeg želi napraviti vodećeg proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Zbog brojnih komplikacija koje su nastale još otkad je uplatio jamčevinu za kupnju, kaže da je vjerojatno netko htio da cijena još padne i da netko tu imovinu preuzme za kunu. O budućnosti je kazao:

– "Pipi" ide u Grude jer nas tamo proizvodnja pet puta manje košta i jer u tamošnjoj punionici koju posjedujemo imamo pet puta veći kapacitet. A kad se za nekoliko godina linija za punjenje vina sa Stinica preseli u novu vinariju koju ćemo izgraditi u Drnišu, onda ćemo proizvodnju "Pipija" vratiti u Split – kazao je Zadro, koji nije zadovoljan ni vinarijom na Hvaru, pa postoji mogućnost da i tamo izgradi novu.

– Proizvodnju ostalih pića na Stinicama pokrenut ćemo što prije. Godinu dana nismo mogli ući u posjed imovine koju smo kupili, preuzeli smo je tek danas – rekao je Zadro i predstavio svog unuka Luku Diela Zadru, za kojeg je rekao da je završio financije u Londonu, magistrirao u Milanu, godinu dana je radio za američku kompaniju u Engleskoj, te da je dobro pripremljen za ozbiljne poslove.

Novi direktor je rekao da će proces preuzimanja kupljene imovine koja je po cijeloj Hrvatskoj trajati tjedan dana, nakon čega kreću s pokretanjem proizvodnje.

– Najteži dio je vraćanje brendova na police trgovina. Kako budemo širili proizvodnju, tako ćemo sukcesivno vraćati radnike. Da mogu, vratio bih ih sve, ali to nije realno jer tržište dirigira da moramo biti što ekonomičniji i efikasniji – kazao je mlađi Zadro i objasnio da će u Grudama učiniti sve da proizvodnja "Pipija" bude ekonomski isplativa, prenosi Slobodna Dalmacija.


Nema komentara

Anketa

Ustavi