RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MIVIKO d.o.o. iz Posušja povećao proizvodnju za 27 posto i zaposlio novih 11 zaposlenika

Napisano 25.02.2015. 10:47

Nakon što je tijekom 2013. godine povećao proizvodnju i ukupne prihode s 28 milijuna maraka, na 33 milijuna, Miviko d.o.o. Posušje, nastavlja s povećanjem proizvodnje i prihoda od prodaje električnih vodova i kabela. Tijekom 2014. prihodi su povećani za 27 posto u odnosu na 2013. i iznosili su 42 milijuna maraka. Čak 75 posto proizvoda izvozi se u zemlje Europske unije preko tvrtke Merzkab Gmbh u Austriji, koja je u suvlasništvu Mivika. Tijekom 2014. godine Miviko je zaposlio novih 11 zaposlenika, tako da ih je sada ukupno 72. Proizvodnja se odvija u tri smjene u „četverobrigadnom" sustavu načina rada. Za 2015. godinu planirano je daljnje povećanje proizvodnje i prihoda na ukupno 55 milijuna maraka, što je 30 posto više u odnosu na prošlu godinu, piše prvi.tv

Ovakve optimistične planove vlasnik Mivika, Damir Vican, zajedno s najbližim suradnicima, Goranam Bralićem i Enrikom Gleknerom, temelji na potražnji na tržištu Europske unije, te visoko kvalitetnoj tehnologiji kojom je opremljena tvornica, kao i na stručnosti i motiviranosti svojih zaposlenika, od kojih je 25 sa visokom stručnom spremom.

- Naši proizvodi bi bili konkurentniji i još zastupljeniji na tržištu EU, kada bi vlasti u BiH prepoznale proizvodnju kao najvažniji sektor gospodarstva i određenim subvencijama kamata na bankovne kredite, potpomogle proizvodne tvrtke u BiH. Teško je biti konkurentan tvrtkama iz EU, jer su njima dostupna financijska sredstva po kamatnim stopama nižim 3,5-4 posto od najnižih kamata u BiH - kaže vlasnik Mivika, Damir Vican.

Miviko d.o.o. je tehnološki najmodernija tvornica za proizvodnju električnih vodova i kabela u ovom dijelu Europe. Svi proizvodi su proizvedeni s najmodernijom tehnologijom od renomiranih europskih proizvođača te kontrolirani prije puštanja u prodaju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi