RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MMF će BiH odobriti novih 190 milijuna eura kredita

Napisano 07.06.2014. 09:38
MMF će BiH odobriti novih 190 milijuna eura kredita

Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za BiH Ruben Atoyan očekuje da će do kraja lipnja Izvršni odbor ove financijske institucije odobriti BiH novih 190 milijuna eura kredita.

Atoyan je rekao da je riječ o 95 milijuna iz šeste i sedme tranše sporazuma po stand -by aranžnamu i isto toliko za potrebe sanacije štete od poplava.

On je naveo da je MMF zadovoljan odlukom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da usvoji povećanje trošarine na rezani duhan, te Zakon protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

"Ti događaj doveli su nas do toga da odmrznemo šestu i sedmu tranšu stand- byaranžmana. Naš uvjet je bio i da budu usvojene izmjene i dopune Kaznenog zakona BiH. Koliko smo razumjeli, za to je potrebno još malo vremena za usuglašavanje. Nadamo se da će i taj zakon biti usvojen brzo", rekao je Atoyan za "Dnevni avaz".

Promjene trošarina na rezani duhan i usvajanje zakona protiv pranja novca bili su dovoljni da MMF zaključi da su se stekli uvjeti za preporuku o odmrzavanju dvije tranše kredita ove financijske institucije.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi