RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MMF zadovoljan napretkom u Federaciji BIH

Napisano 13.09.2013. 17:19
MMF zadovoljan napretkom u Federaciji BIH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i ministar financija Ante Krajina sa suradnicima primili su danas u sjedištu Vlade u Sarajevu izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodio šef Misije MMF-a u BiH Ron van Rooden. Osim čelnika ove financijske institucije za BiH, sastanku su nazočili i rezidentni predstavnik u BiH Ruben Atoyan, te glavni ekonomist Misije Zaijin Zhan. 

Misija MMF-a boravi u BiH od 4. rujna u okviru četvrtog monitoringa po stand-by aranžmanu s Bosnom i Hercegovinom koji se odnosi na izvršenje u drugom kvartalu 2013. 
Teme sastanka su bile provođenje ovog aranžmana, Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja, ispunjavanje kvantitativnih ciljeva u ovoj godini, strukturalne reforme u 2013. i u idućem razdoblju, globalni fiskalni okvir i pripreme za donošenje proračuna za 2014. 

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru naznačeni su dosadašnji učinci mjera koje su poduzete u FBiH u ovim oblastima, te zadaci koji moraju biti provedeni da bi došlo do produženja aranžmana s ovom financijskom institucijom. 

Van Rooden je naglasio da su do lipnja ciljevi koji su postavljeni uglavnom izvršeni, te istakao zadovoljstvo pokazanim znakovima oporavka gospodarstva u Federaciji BiH, povećanjem proizvodnje i stope izvoza. 

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi