RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR U rujnu izgradnja poslovnog centra

Napisano 12.07.2010. 21:32

MOSTAR - Na ruševinama zgrade Privredne banke Sarajevo na mostarskom Bulevaru narodne revolucije počinje izgradnja luksuznog poslovnog centra, za čije kvadrate će se boriti tvrtke vrijedne spomena u svijetu. Nepostojanje dozvole za izgradnju je bila jedina kočnica koja je sprječavala da ovaj centar davno počne s realizacijom. Končano je ista odobrena, te radovi na izgradnji ovog modernog objekta kreću u rujnu, potvrdio nam je predsjednik Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine Jago Lasić.   
Dozvola odobrena


Prema njegovim riječima, dozvola bez koje se nije moglo krenuti na veliki korak, u izgradnju, konačno je odobrena, te sada samo preostaje riješiti financijski dio.     
- Papirologija je završena, no nadam se da ćemo do rujna, kada je u planu početak izgradnje, riješiti i financiranje. U pitanju je milijunski projekt, te će glavnu ulogu za osiguravanje sredstava odigrati banke, priča Lasić.
Naime, Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, kao prijeratni manjinski vlasnik ove zgrade, po pravu prvenstva otkupila je udjele od ranijih vlasnika, Privredne banke Sarajevo i Sarajevo osiguranja, te na taj način postala
80- postotni vlasnik objekta.   
- Imamo u planu izgraditi moderni poslovni centar, jedan dio ćemo koristiti mi, a ostali će biti prodan ili dan u zakup zainteresiranim tvrtkama. Već je veliki broj tvrtki pokazao svoje zanimanje kako iz BiH, tako i iz drugih zemalja, pojasnio je Lasić. Također tvrdi kako će se sad konačno riješiti trajno pitanje smještaja Gospodarske komore Hercegovačko-neretvanske županije. Spomenuti objekt će zauzimati površinu od 7500 četvornih metara, te će visina objekta biti identična visini zgrade federalne institucije i Staklene banke u neposrednoj blizini spomenutog objekta.          

Neke od ruševina   

Izgradnjom ovog objekta Bulevar će dobiti novu sliku koja mu je prijeko potrebna, jer spomenuti objekt koji će se graditi će biti tek druga ustanova vrijedna spomena koja se u razdoblju nakon rata napravila u tom dijelu grada. Naime, ostalim objektima u neposrednoj blizini, kao što su zgrada Razvitak, Jagnje, Staklena banka, rekonstrukcija se još ni ne nazire jer novca nema, a ni zanimanja investitora za iste. Više je nego jasno da će proći još dosta vremena dok Bulevar ponovno ne zasija onim pravim sjajem, kojim je plijenio poglede slučajnih prolaznika, i brojnih turista, prije ratnih događanja na ovim prostorima.     

-dnevni list-


Nema komentara

Anketa

Ustavi