RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Obrtnička komora: Još jedan namet na obrtništvo i gospodarstvo u FBiH

Napisano 03.07.2016. 15:17

Obrtnička komora FBiH izražava negodovanje i neslaganje s prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH, gdje dolazi do izravnog povećavanja za 15 feninga trošarine na naftu i naftne prerađevine, priopćeno je u petak iz Obrtničke komore FBiH.

Ovo je još jedan namet na obrtništvo i gospodarstvo u FBiH koji će obrtnicima povećati troškove poslovanja i doprinijeti nekonkurentnosti na tržištu. Također, smatramo da je uvođenje tzv. plavog dizela hitno i nužno te se ne treba čekati i odugovlačiti. Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH preciziraju se trošarine na naftu i naftne prerađevine. Tako će trošarine za izgradnju autocesta biti povećane za 10 feninga po litri (sada će ukupno iznositi 20 feninga po litri), dok će trošarine za izgradnju magistralnih i regionalnih cesta biti povećane za 5 feninga po litri i iznosit će 20 feninga po litri.

Ove izmjene prate prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH. Upravni odbor UNO-a BiH ranije tekstove zakona uskladit će s raspravom, nakon čega će set prijedloga zakona biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj proceduri, priopćeno je iz Obrtniče komore FBiH nakon najave o povećanju trošarina.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi