RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održana gospodarska manifestacija ‛Sava nas spaja‛

Napisano 19.10.2011. 09:59

Odžak - Prekogranična suradnja Bosanske i Slavonske Posavine

Održana gospodarska manifestacija ‛Sava nas spaja‛
 

Održano je i natjecanje u spravljanju fiš-paprikaša. Najboljim majstorom u spravljanju fiša proglašen je Josip Kitanović

Povratnička „Nova lađa“ spojila je desnu i lijevu obalu Save kod Novoga Grada (općina Odžak) u trećem po redu druženju gospodarstvenika, fiš-majstora i zaljubljenika rijeke Save i njenih turističkih potencijala.

Sava nas spaja

- Rijeka Sava nije granica koja nas razdvaja, već spaja, stoga želimo manifestacijama turističkog, gospodarskog te kulturno-sportskog uvezivanja pokazati našu bliskost - ističe Blaž Kovačević, inicijator treće za redom manifestacije koja predstavlja zapravo projekt prekogranične suradnje. Novi Grad i prije svega restoran „Nova lađa" povratnika iz Švicarske Miše Jeleča, okupila je zaljubljenike posavskih riječnih delicija kako bi se uz druženje čak 17 ekipa Bosanske i Slavonske Posavine ujedno i natjecali u spravljanju najboljeg fiša. Sve je imalo značajan gospodarski podznak jer, kaže nam Jeleč, uz dobro jelo sklapaju se još bolji dogovori oko suradnje tvrtki. Manifestacija se odvijala pod geslom „Sava nas spaja“ i zapravo je nastavak ljetnih događanja započetih od odbojkaških susreta na pijesku, likovne kolonije i ostalih.

Majstori Slavonci

- Ne nedostaje nam ideja za suradnju a još kada nam se izgradi most sve će biti još učinkovitije, kažu nam gospodarstvenici, sudionici manifestacije. Dolazak jeseni značio je i velike pripreme za treću fišijadu. Slasna jela majstora ribljih specijaliteta bilo je teško ocijeniti. Kako Slavonci imaju daleko veću tradiciju u spravljanju fiša, njima su i ove godine otišle sve nagrade. Ocjenjivala se boja, gustoća, okus, izgled fiša, a vodilo se računa i o drugim gastronomskim vještinama.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi