RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Omogućit će se priključenje na pitku vodu s izvora Kremenik

Napisano 07.09.2011. 10:23

Vitez - Nastavak infrastrukturalnih projekata i rekonstrukcije prometnica

Omogućit će se priključenje na pitku vodu s izvora Kremenik

 ■ Urađeni su slivnici za površinske vode, rubnici i presvučen je novi sloj asfalta, na što je utrošeno 130.000 KM
■ S 200.000 maraka urađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže
■ Kod ulaza u Akva park radi se i proširenje za autobusno stajalište

Ni visoke temperature nisu zaustavile realizaciju infrastrukturnih projekata u Vitezu, a koja kontinuirano i sustavno traje već sedam-osam godina. Naime, prije nekoliko dana završena je rekonstrukcija prometnice iz Viteza k Donjoj Večeriskoj, u dijelu od Brizjaka pa do spomen-obilježja palim braniteljima u središtu naselja, a u dužini od oko 900 metara. Radove je izvela tvrtka Asfalt Adžić iz Žepča, a urađeni su slivnici za površinske vode, rubnici i presvučen je novi sloj asfalta, u što je utrošeno 130.000 KM.

Sredstva su dobivena od koncesija GSM mreže, kao i sredstva za rekonstrukciju gradske prometnice od župne crkve sv. Jurja pa do mosta na Lašvi u naselju Divjak, u iznosu od 220.000 KM. Na toj prometnici, u dužini od 900 m, radovi su u tijeku, bit će gotovi do polovice rujna, a uz presvlačenje novim asfaltom radi se i nogostup. A kada se zna da je na tom dijelu Viteza pješački, biciklistički i automobilski promet vrlo gust onda o vrijednosti ovog infrastrukturnog projekta i dodatno uvećana.

Uz to, rekonstruira se i pješački prijelaz preko Večeriskog potoka kod župne crkve, a s dodatnih 200.000 KM iz općinskog proračuna urađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže zamjenom azbestno - cementnih cijevi suvremenim. S još nekoliko zahvata omogućit će se uključivanje pitke vode s izvorišta Kremenik u gradsku vodovodnu mrežu, a paralelno s ovim zahvatima uređuje se i odvodi za površinske vode. Kod ulaza u Akva park radi se i proširenje za autobusno i kombi-stajalište.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi