RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

POČELI DANI TRGOVINE BIH

Napisano 01.06.2010. 23:18

Šesti put zaredom općina Vitez domaćin je svim trgovcima iz Bosne i Hercegovine, organizirajući jednu od najvećih bh. gospodarskih manifestacija Dani trgovine BiH.
Već tradicionalno, Dani trgovine počinju 1. lipnja i traju cijeli taj mjesec, a pružaju obilje stručnih gospodarskih i poduzetničkih sadržaja, ali i brojne kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Ono što redovito u Vitez privlači brojne kupce jesu sniženja cijena artikala koje po posebno sniženim cijenama mogu kupovati od 1. do 30. lipnja ove godine.
Ovogodišnja manifestacija simbolično je otvorena kros utrkom učenika srednjih škola iz Viteza, a nastavljena Centralnom tribinom, održanom u salonu poduzeća Buba Commerce.
Nakon čestitki i pozdravnih riječi, koje su organizatorima uputili Boris Tihi, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Slobodan Puhalac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Desnica Radivojević, ministar trgovine u Vladi F BiH, izaslanik premijera Vlade Kantona Središnja Bosna Salke Selmana Nusret Jahić i drugi, stručne su referate prezentirali prof. dr. Ante Domazet, direktor Ekonomskog instituta BiH i mr. Petar Milanović, predsjednik Udruženja trgovaca BiH.
Dr. Domazet nazočnim je poduzetnicima, ali i predstavnicima izvršne i političke vlasti svih razina, uključujući načelnika Viteza Vladu Alilovića, kantonalne ministre, te visoke goste zamjenicu ministra obrane BiH Marinu Pendeš, dopredsjedatelja državnog Parlamenta Niku Lozančića, ministra okoliša i turizma F BiH Nevenka Hercega, predsjednika Vanjskotrgovinske kmore BiH Slobodana Župljanina i druge, prezentirao referat na temu „Uloga trgovine u regionalnim integracijama BiH“. Mr. Milanović prezentirao je osnovne pokazatelje razvoja trgovine u BiH.
Na Centralnoj tribini uručeni su i pokloni zaslužnim pojedincima i poduzećima, a posebno priznanje za „NAJ TRGOVCA“ uručeno je MIMS Grupaciji i njenom vlasniku Muji Selimoviću. U ime vlasnika Selimovića, priznanje Udruženja trgovaca BiH primio je direktor MIMS-a Vahid Pašović.
Pokloni su uručeni HVB Central Profit Banci, inače generalnom sponzoru manifestacije Dani trgovine BiH, kantonalnom premijeru Salki Selmanu, ministru Slobodanu Puhalcu, te Borisu Tihiju, koji je aktivno sudjelovao i pomagao kako ovu, tako i sve dosadašnje manifestacije Dani trgovine BiH u Vitezu.
Prvog dana manifestacije Dani trgovine BiH organiziran je i posjet Mini hidroelektrani Vitez, a otvoreni su i novi proizvodni pogoni poduzeća FIS, u kojem će se proizvoditi peleti. U večernjim satima održana je Trgovačka večer, na kojoj su, uz ostale sadržaje, uručena i priznanja za deset najuspješnijih poduzeća iz Viteza. To su poduzeća FIS, Economic, Ecos, Kim-Tec, kesten, Kristal, Kalvarija Cop, TI OIL, Buba commerce i Ovnak. Za oko 500 gostiju priređen je i bogat kulturno-zabavni program.
Manifestacija Dani trgovine BiH ove se godine održava u organizaciji Udruženja trgovaca BiH, suorganizator je Udruga poslodavaca Vitez, na čelu s predsjednikom Franjom Rajkovićem, generalni je pokrovitelj Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, dok su pokrovitelji Vlada Kantona SB i Općina Vitez.


Nema komentara

Anketa

Ustavi