RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Posavina - Poljoprivrednici blokiraju cestu Orašje - Tuzla

Napisano 08.07.2011. 13:05

Posavina - Poljoprivrednici blokiraju cestu Orašje - Tuzla

Poljoprivrednici: Želimo zarađeno
 

■ Nezadovoljni zbog neisplaćenih federalnih poticaja iz 2010., ogorčeni posavski poljoprivrednici svoja prava traže na ulici
■ Najveći je dug u ovoj županiji prema posavskim duhanarima

Ponovo smo dovedeni do toga da trebamo ulicom tražiti svoja prava i apelirati da nam se isplati samo ono što nam pripada. Pa zar oni koji o tome odlučuju ne shvaćaju da je najteži posao pod otvorenim nebom saditi i još teže plodove zemlje ubirati. Na koncu, kada trebamo dobiti pošteno i teško zarađeno, a što isti za volju i nije zarada već samo ,,čepljenje rupa" i napravljenih minusa i dugova, moramo na ulici tražiti svoja prava. To svakog poljoprivrednika , pa i onog iz Posavine, vrijeđa jer se pošten i težak posao očito ovdje u BiH najmanje cijeni, samo je mali dio navoda koje su željeli javnosti prenijeti iz Savez udruženja poljoprivrednika Županije Posavske. Posavski poljoprivrednici, točnije, Udruženja poljoprivrednika Orašje, Domaljevac, „Žito" Odžak i Udruženja duhanara ,,Berley" i Virginija" Orašje, zajednički su prihvatili odluke Seljačkog saveza FBiH i pridružili se današnjoj blokadi prometnica FBiH u znak prosvjeda zbog neisplaćenih federalnih poticaja iz 2010.
- Kako je krenula ova godina, ovo je prvi, ali bojimo se nije i posljednji prosvjed kojim javnost upozoravamo na nepravdu prema onima koji mukom i znojem zarađuju za kruh obrađujući posavsku zemlju. Sadašnje stanje u oblasti poljoprivrede ogledalo je nemoći države u oblasti agrame politike jer nema se interesa ni dovoljno sluha za pomoć proizvođačima koji žele raditi i živjeti od svojega rada - smatra i predsjednik Saveza poljoprivrednika Županije Posavske Slavko Martinović i dodaje: - Umjesto da oni koji odlučuju, budu nama servis,.ispada da mi trebamo raditi besplatno za račun onoga što oni trebaju donositi odluke. Najveći je dug prema posavskim duhanarima, prema računu iz posavskih udruga oko pola milijuna maraka. Đuro Kopić, predsjednik Udruge duhanara, smatra kako se ovakvim ponašanjem zapravo uništava stoljetna tradicija Posavine.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi