RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prodana neumska Sunčana obala

Napisano 18.12.2014. 20:24
Potpisan Ugovor

Direktor i zamjenik direktora Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mihajlo Butigan i Ismet Čampara te predstavnik poduzeća "ORKA" d.o.o. Neum Tihomir Putica potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji državnog kapitala poduzeća HTP "Sunčana obala" d.o.o. Neum.

Kako su nakon potpisivanja Ugovora istaknuli direktor Butigan i zamjenik direktora Čampara, kupac se u sljedeće tri godine obvezao investirati 6.111.850 KM, s tim da u roku od 45 dana od dana potpisa ugovora treba uplatiti 975.000 KM.

- Također, Ugovor kupca obvezuje da osigura bezuvjetnu i neopozivu bankarsku garanciju za svaku godinu poslovnog plana u iznosu 10 posto od ulaganja i zaposli 20 novih radnika u prvoj godini nakon potpisivanja Ugovora. Kupac se, također, obvezao obnoviti, modernizirati i dograditi hotel sa svim sadržajima na razini hotela od 4 zvjezdice s 200 ležajeva, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a Semin Borić, predsjednik Općinskog vijeća Mirko Pavlović, načelnik Općine Neum Živko Matuško te direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić.

Premijer Lasić predstavnicima poduzeća ORKA zaželio je puno uspjeha u realiziranju preuzetih obveza, ističući kako će na tom putu u Vladi HNŽ i resornom ministarstvu, sukladno nadležnostima koje imaju, imati stalnu potporu. Također, osvrnuo se na nedavno doneseno rješenje Ustavnog suda Federacije BiH u korist Agencije za privatizaciju HNŽ-a, a u vezi s privatiziranjem hotela "Stella" u Neumu, kojim je okončan spor između federalne Agencije za privatizaciju i Agencije za privatizaciju HNŽ-a.

Načelnik Matuško istaknuo je kako je ovaj projekt od velikog značaja za općinu Neum, jer će njegova realizacija doprinijeti povećanju turističke ponude i povećanju broj turističkih noćenja u Neumu.

U ime poduzeća ORKA nazočnima se obratio Tihomir Putica, ističući kako će učiniti sve kako bi se ispunile preuzete obveze i hotel otvorio 2016. godine.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi