RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Projekt „Plava voda“ vrijedi 30 milijuna maraka

Napisano 25.10.2011. 10:04

Travnik - Prva javna rasprava o regionalnom vodovodu

Projekt „Plava voda“ vrijedi 30 milijuna maraka

Sudjeluju općine Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Zenica

U Travniku je jučer održana javna rasprava na temu „Utjecaj implementacije Projekta Plava voda“ na okoliš i lokalno stanovništvo. Na javnoj raspravi, pored uprave poduzeća Regionalni vodovod „Plava voda“ Travnik nazočili su i konzultanti za socijalni i okolišni aspekt Projekta koji su održali predmetne prezentacije.
Javna rasprava jučer je održana i u Novom Travniku, a danas je planiramo održavanje javnih rasprava na istu temu u Vitezu i Busovači, dok će u Zenici biti održana sutra.

Projekt regionalnog vodovoda „Plava voda“ odvijat će se u dvije županije, Zeničko-dobojskoj i Srednjobosanskom, a trebalo bi da sudjeluje pet općina: Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Zenica. Najveći udio u troškovima snosila bi općina Zenica, koja je zainteresirana za najveće količine vode, a i najudaljenija je točka cijelog projekta.
Cijena investicije je oko 30 milijuna konvertibilnih maraka, ali definitivan iznos bit će poznat tek nakon završetka glavnog izvedbenog projekta i projekta uređenja turističke zone Plava voda.

Radovi u travnju 2012.

■ Sredstva za realizaciju će biti osigurana kroz kreditnu liniju , a na raspolaganju su dvije banke, Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) i Banku Vijeća Europe (CEB), te sredstva od 40 milijuna konvertibilnih maraka. U JP Regionalni vodovod Plava voda navode kako bi mogući termin za početak radova mogao biti travanj 2012.godine.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi