RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sajam u Mostaru oborio rekorde, nadmašio očekivanja i organizatora i izlagača

Napisano 17.04.2016. 17:21

Devetnaesti Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2016., koji je u partnerstvu s Republikom Turskom u slobodnoj zoni grada na Neretvi na površini od 30.000 otvorenog i zatvorenog prostora u proteklih pet dana okupio više od 800 izlagača iz 24 zemlje svijeta, u 18 sati zatvorio je svoja vrata bilježeći rekordan broj posjetitelja.

Na zatvaranju petodnevnog, najvećeg gospodarskog događaja na Balkanu, direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak je ne skrivajući zadovoljstvo za Anadoliju rekla kako je ovogodišnji sajam nadmašio očekivanja organizatora i izlagača.

"Posebno me raduje činjenica kako su naši partneri iz Republike Turske najavili svoj dolazak i za narednu godinu, kao i brojni izlagači iz dalekih zemlja kad će zemlja partner 20 jubilarnog Sajma gospodarstva Mostar 2017. biti Republika Hrvatska“, kazala je Bošnjak.

Tijekom petodnevne gospodarske manifestacije ove godine održano je niz iznimno posjećenih i značajnih konferencija, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova na teme: ulaganja u BiH, korištenja evropskih fondova, obnovljivih izvora energije, konferencija na teme turizma, zaštite okoliša, obrazovanja, informacijskih tehnologija, uvoza i izvoza. Sajam je bio mjesto izravnih susreta ljudi iz poslovnog svijeta koji su iskazali jaki poduzetnički duh što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima.

"Na sajmu je potpisano nekoliko vrijednih ugovora poput Ugovora o izgradnji vjetroelektrane Mesihovina između Elektroprivrede HZHB, njemačkog giganta Siemensa i ABB-a u vrijednosti od 76 milijuna KM. Držim kako smo ovom organizacijom učvrstili liderstvo među sajmovima u zemlji“, kazala je Bošnjak.

Ovogodišnju sajamsku izložbu, s ponosom je naglasila direktorica Bošnjak, su tradicionalno pratile podsajamske manifestacije: Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije te Sajam informacijskih tehnologija, te se ponovno predstavio i drvni klaster Hercegovine. Dodijeljene su nagrade najboljim vinarima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na sajmu.

"Zbivanja sa i oko sajma pratilo je čak 300 akreditiranih novinara koji su poslali pozitivnu sliku o našim poduzetnicima u cijeli svijet. Zahvaljujemo se svim izlagačima i radujemo se njihovom ponovnom dolasku naredne godine kad proslavljamo veliki jubilej 20. godina Mostarskog sajma“ zaključila je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi