RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Širokobriješka Leda planira povećati kapacitet proizvodnje

Napisano 18.10.2015. 18:57

Na regionalnom tržištu postoje stotine proizvođača koji nude svoju vodu na policama raznih prodavaonica i trgovačkih centara. Svoje mjesto na policama istih našla je širokobriješka voda Leda koja odličnom kvalitetom i besprijekornim kontroliranim kemijskim sastavom, već sada plijeni veliku pažnju potrošača koji su Ledi prepoznali istinski prirodni dragulj 'filtriran' krškim tlom, što daje još jedan argument više pri izboru kupaca čiji je izbor ova jako kvalitetna voda.

Leda d.d. Široki Brijeg dioničko je društvo osnovano 2007. godine, u privatnom je vlasništvu. Osnovna djelatnost poduzeća je proizvodnja prirodne izvorske vode. Leda d.d. opremljena je visoko moderniziranom linijom za punjenje prirodne izvorske vode, mineralne vode i bezalkoholnih pića, te linijom za proizvodnju, odnosno puhanje PET ambalaže.

Postrojenje je projektirano i instalirano prema svjetskim standardima i normama, a oprema koju poduzeće koristi potječe od renomiranih svjetskih proizvođača. U poduzeću je trenutačno 9 uposlenih osoba, a distribuciju i plasman na tržište vrši poduzeće Lukas TP Nakić.

Ekipa ABCportala je posjetila pogon za punjenje i u razgovoru sa rukovodstvom poduzeća pokušali doznati o tržištu, konkurenciji i kapacitetima proizvodnih linija.

 

Gdje možemo naći Ledu i koliko je tržišta pokriveno vašom vodom?

Trenutno je voda Leda fokusirana na tržište Hercegovine i prilično smo zadovoljni koliko smo uspjeli pokriti taj teritorij u ovako kratkom vremenskom periodu od promjene strukture vlasništva (kraj 2014.). Iako nismo za početak imali za primarni cilj nastupiti u ostatku teritorija BiH-e i inozemstva, uspjeli smo pokriti vodom dobar dio BiH i Srbije u našoj prvoj godini s novim vodstvom poduzeća.

 

Kakvi su planovi za naredni period, ima li prostora za povećanje proizvodnje s obzirom da je kapacitet proizvodne linije dosta velik, u kojoj je mjeri iskorišten?

Naš početni uspjeh nam naravno daje jak „vjetar u leđa“ i stoga nemamo namjeru stati na ovoj razini. Naš kraj ima bogatstvo u vrelu Borak, koji je pravi blagoslov za cijelu regiju. Spremamo povećanje proizvodnog kapaciteta koji je, kao što se rekli, dosta velik, no ukoliko želimo zadovoljiti potražnju za vodom Leda i dodatno pokriti i druge segmente tržišta BiH (a i stranih zemalja odakle primamo upite za izvoz vode) planiramo povećati i kapacitet proizvodnje te početi s punjenjem prirodne izvorske vode u staklene boce.

 

Ima li tvrtka viziju i plan kako zauzeti relativno visoko mjesto na tržištu s obzirom na dosta jaku i veliku konkurenciju?

Upravo zato što poslujemo na tržištu koje je „zasićeno“ velikim brojem konkurenata, mi jesmo ambiciozni ali nastojimo biti realni u postavljanju ciljeva. Neki od konkurenata su godinama na tržištu i imaju na raspolaganju ogromna sredstva, dok je naša vizija proporcionalno s našim kapacitetima pružati najbolju vrijednosti, a tu podrazumijevamo izuzetno visoku i kontroliranu kvalitetu prirodne izvorske vode, među najprihvatljivijim cijenama na tržištu i s vremenom rasti kao poduzeće te širiti dostupnost Lede po cijeloj državi i šire.

 

U sklopu samog pogona nalaze se četiri proizvodne linije:

1) Linija za proizvodnju odnosno puhanje boca volumena: 0,25l, 0,50l, 1l i 1,5l

2) Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u boce volumena: 0,25l, 0,5l, 1l i 1,5l

3) i 4) Linije za punjenje prirodne izvorske vode Leda u boce volumena: 5l i 18,9l.

Unutar samog pogona nalazi se i laboratorij u kojem se svakodnevno provjerava kvaliteta proizvoda.

U poduzeću je trenutačno devet uposlenih, a distribuciju proizvoda i plasman na tržište vrši poduzeće Lukas TP Nakić d.o.o. iz Širokog Brijega.

ABCportal.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi