RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Smiljari Širokog Brijega se udružuju u Ceh malih i srednjih proizvođača smilja

Napisano 13.07.2016. 13:28

Širokobriješki uzgajivači smilja su odlučili – ujedinit će se u Ceh malih i srednjih proizvođača smilja Grada Širokog Brijega. Inicijativni sastanak, koji je održan u prostorijama Vijeća mladih Široki Brijeg u desnom tornju kina Borak, urodio je plodom s obzirom da je prostorija bila premala da bi primila oko 80 zainteresiranih uzgajivača.

Na koncu sastanka, koji je trajao nešto više od sat vremena, 41 uzgajivač smilja s područja Širokog Brijega dao je potpis i suglasnost da se što prije krene u pravno i formalno pokretanje Ceha malih i srednjih proizvođača smilja Grada Širokog Brijega.

”Nekoliko malih i srednjih proizvođača dogovorilo se da pokrenemo inicijativu kako bi osnovali ceh, razgovarao sam s odvjetnikom i drugim osobama koje su me uputile na daljnje korake i evo danas je došlo do priče o malom većem udruživanju. Mi smo očekivali tu deset do petnaest, a 41 uzgajivač smilja iz Širokog Brijega se potpisao i dao pristanak da pokrenemo formalno i pravno osnivanje ceha”, izjavio je za portal Jabuka.tv pokretač inicijativnog sastanka Josip Zelenika.

Na sastanku se raspravljalo o trenutačnim otkupnim cijenama smilja u Hercegovini te o svojevrsnom monopolu otkupljivača smilja koji su se ujedinili te oborili cijene otkupa.

Nekolicina uzgajivača predložila je da se razgovara s lokalnim gospodarstvenicima kako bi u Širokom Brijegu izgradili najmoderniju destileriju smilja u Hercegovini te bi u njoj članovi širokobriješkog ceha mogli svoje smilje destilirati u skupocjeno ulje.


Nema komentara

Anketa

Ustavi