RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Startup Weekend u Mostaru privukao mlade koji imaju poslovne ideje i žele uspjeti u poduzetništvu

Napisano 19.04.2015. 12:20
Startup Weekend u Mostaru

Startup Weekend, koji je do sada organiziran u preko 30 zemalja i više od 100 gradova svijeta, se po drugi put organizira u Mostaru uz podršku INTERA Tehnološkog Parka, UniCredit banke i Ministarstva Vanjskih poslova Kraljevine Norveške i poduzeća MojTaxi.

Startup Weekend je planetarno prepoznat događaj na kojem mladi imaju priliku raditi u timu na razvijanju poslovne ideje uz asistenciju mentora. Ovaj Startup Weekend u Mostaru će biti tematski fokusiran na poslovne ideje temeljene na informacijskim tehnologijama (IT), no to ne isključuje ideje iz bilo kojeg drugog područja koje u svom poslovnom modelu primjenjuju IT tehnologije.

Tijekom tri dana, točnije 54 sata, sudionici/natjecatelji će se kroz timski rad i razgovore s mentorima, afirmiranim poduzetnicima, posvetiti što detaljnijoj razradi svoje poslovne ideje, te će je na kraju prezentirati pred članovima ocjenjivačkog žirija. Događaj je počeo u petak navečer, kada će se odabrati ideje na kojima će raditi i formirati timovi. Sljedećeg dana će se raditi na detaljnijoj razradi ideje, uz prisustvo i pomoć mentora. U nedjelju, posljednjeg dana, nakon završnih priprema će uslijediti tzv. Pitching, odnosno finalne prezentacije razrađenih ideja.

Mladen Kostić, direktor INTERA Tehnološkog Parka je u izjavi za ABC portal.info rekao da je ovo događaj koji ima svoje značenje u poslovnom svijetu jer animira, budi pažnju i motivira mlade ljude sa odličnim poslovnim idejama da ih i prezentiraju na jedan originalan način. Put do uspjeha i realizacije nije lagan ali dobre ideje i upornost uz pomoć već etabliranih poduzetnika koji su prisutni na ovogodišnjem Startup Weekendu mogu dovesti i do realizacije potencijalnog projekta. Najbolji projekt će biti nagrađen i novčanom nagradom koja će sigurno poslužiti u daljnjem razvijanju pobjedničke poslovne ideje. U odnosu na prošlu godinu kad se prijavio 41 sudionik za ovu godinu nam je svoje projekte i sudjelovanje potvrdilo 46 mladih osoba koje pretendiraju biti poduzetnici- rekao nam je Kostić.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi