RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Stolac: Radimlja spremno čeka turiste u novoj sezoni

Napisano 10.04.2016. 13:35

Od početka svoga rada prije četiri godine Javna ustanova Radimlja, u suradnji s općinom Stolac, osmišljavanjem turističke ponude, zabilježila je veliki porast broja turista koji su posjetili nekropolu, javlja Fena.

Otkada postoji ustanova, zabilježeni broj posjetitelja porastao je s prvotnih 4 000 posjeta. Prethodna godina zaključena je s 8 500 posjetitelja nekropoli Radimlja, a broj turista koji je prošao kroz grad zasigurno je puno veći, priopćeno je iz JU Radimlja.

Nekropola Radimlja je ograđena, gostima je ponuđen parking za osobna vozila, park i odmorište, dok je za organizirane dolaske osigurano 50 parking mjesta za autobuse, kao i stručne kvalificirane ture s licenciranim vodičima na engleskom i francuskom jeziku.

Također, ostvarena je dobra suradnja s osnovnim i srednjim školama iz čitave države pri organizaciji edukativnih školskih izleta.

Još jedna novina na kojoj se radi je izdavanje monografije o Radimlji, a riječ je o visoko kvalitetnom i luksuznom tekstualnom i vizualnom vodiču.

Prošle godine, u organizaciji JU Radimlja, održano je i prvo izdanje srednjovjekovnoga festivala "Stolačka tarča", a ovogodišnji festival održat će se 13. i 14. svibnja.

Stolački kraj je iznimno bogat arheološkim i kulturno-povijesnim naslijeđem i kao takav sve više privlači agencijske i individualne goste.

Pored svjetski poznatih nekropola Radimlja i Boljuni, koje će biti upisane na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine do sredine tekuće godine, manje je poznato kako ovaj gradić ima najveći broj zaštićenih kulturno-povijesnih spomenika u Bosni i Hercegovini.

Stolac je neizostavan i za biciklističke i motociklističke ture, a u suradnji s japanskom agencijom JICA, JU Radimlja uključila se u projekt "Koridor bilja i meda" te je postavljeno osam novih informativnih ploča uz glavne prometnice.


Nema komentara

Anketa

Ustavi