RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Talijanski poduzetnik, Giovanni Merenda osnovao tvrtku "Poljoprivreda bio" u Livnu

Napisano 23.07.2014. 10:11
Livno

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ilija Šljivić primio je jučer u svome uredu Giovannia Merendu, talijanskog poduzetnika koji je u Livnu osnovao tvrtku „Poljoprivreda bio“ d.o.o. Livno s ciljem pokretanja poljoprivredne proizvodnje na području Hercegbosanske županije.

Povod ovome sastanku su poljoprivredni investicijske planovi koje ovaj talijanski poduzetnik ima za cilj ostvariti na području Hercegbosanske županije, ali mu u tome veliki problem predstavlja administrativna procedura i nemogućnost dobivanja poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Naime, prema riječima gosp. Merenda, već nekoliko godina pokušava zakupiti poljoprivredno zemljište, prije svega u općini Livno, a postoji interes i za druge općine u Županiji, kako bi sijao određene poljoprivredne kulture, nakon čega bi se upustio u gradnju stajskih objekata i krenuo s uvozom i tovom junadi. Dodaje kako mu je glavni cilj vlastiti interes, ali da bi ovim ulaganjem pridonio dobrobiti cijeloj zajednici.

Ministar Šljivić kazao je kako će sukladno zakonskoj regulativi i propisima učiniti sve kako bi se administrativne barijere oko zakupa poljoprivrednog zemljišta na području Hercegbosanske županije svele na minimum.

“Stojim na raspolaganju svim onima koji imaju želju i volju ulagati u poljoprivredu u Hercegbosanskoj županiji i učiniti ću sve u granicama svoje mogućnosti kako bi olakšao njihov investicijski put i time pokušao pridonijeti razvoju poljoprivrede općenito“ – dodao je ministar Šljivić.

centralna.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi